Peymann in Handke odpovedala premiero v Burgtheatru

Avtor: STA

Dramatik Peter Handke in režiser Claus Peymann sta prekinila sodelovanje pri pripravah na krstno izvedbo nove Handkejeve drame "Immer noch Sturm" (Še vedno vihar), ki je bila predvidena za februar leta 2011 kot gostujoča predstava v dunajskem Burgtheatru.


Iz gledališča Berliner Ensemble so sporočili, da je "sodelovanje režiserja in dramatika, dolgo več desetletij, ki je doslej zajelo enajst premier, (pri tej predstavi) prekinjeno". Burgtheater je novico potrdil, obenem pa podobno kot berlinski teater opozoril, da kljub temu, da je bila premiera predvidena v Burgu, ne gre za koprodukcijo obeh hiš.

Odločilna pri "obžalovanja vredni odločitvi so bila različna pričakovanja glede režijske estetike, kakor tudi vprašanja glede same realizacije", so zapisali v sporočilu.

Peymann je doslej med drugim zrežiral Handkejeva dela Publikumsbeschimpfung (Zmerjanje občinstva) v Theater am Turm (1966), Der Ritt über den Bodensee (Ježa prek Bodenskega jezera) v gledališču Schaubühne (1971), Die Stunde da wir nichts voneinander wussten (Ura, ko nismo ničesar vedeli) v Burgtheatru (1992) in nazadnje leta 2007 v Berliner Ensembleu delo Spuren der Verirrten (Sledi zablodelega).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/peymann-in-handke-odpovedala-premiero-v-burgtheatru