Glej išče starejše sodelavce

Avtor: Gledališče Glej

Letošnja Glejeva rezidenta, Tin Grabnar in Hana Vodeb, sta se odločila svoje rezidenčno leto v Gledališču Glej posvetiti zgodbam vsakdanjih ljudi. Posvetila se bosta starostnikom, preslišani generaciji, ki je danes vse bolj odrinjena na rob.


V ta namen v Gleju k sodelovanju pri projektu, poimenovanem Starci, vabijo posameznike in posameznice, starejše od 60 let iz Ljubljane in okolice:

"Vabimo vas, da se nam pridružite k potovanju skozi spomine, k ustvarjanju filmskih zgodb in druženju. Zanimajo nas vaše zgodbe!

V sodelovanju z umetniško ekipo bomo na film ujeli enega od vaših spominov ali občutij. Skupaj bomo posneli kratek film, navdihnjen z vašo pripovedjo. Pri tem nam bo pomembna medsebojna izmenjava, spoštovanje, druženje, pogovor in skupno delo.

Projekt bo potekal od marca in vse čez poletje, nato pa bomo jeseni filmske zgodbe zvrstili v neke vrste gledališko predstavo, kjer vas bomo povabili k predstavitvi vaše filmske epizode. Predvidoma bo predstava ponovitve in gostovanja doživela tudi v letu 2019.

Umetniška ekipa Gledališča Glej se bo najprej posvetila filmskemu ustvarjanju na nivoju posameznika, nato pa bomo ustvarjali kot kolektiv. V poletnih dneh bomo skupaj preživljali čas in preizkušali različne tehnike druženja in deljenja zgodb, od telovadbe do zabave, od deljenja spominov do petja, plesa… Vse ni vnaprej določeno, saj se želimo prilagajati tudi vašim željam in zmožnostim."

K sodelovanju se prijavite tako, da se z imenom, naslovom in kontaktno številko javite na Glej, Gregorčičeva 3, 1000 Ljubljana, info@glej.si ali 041/612-347.

Nato vas bodo povabili na pogovor, kjer se boste dogovorili o vseh ostalih podrobnostih. Predhodne izkušnje s filmom ali gledališčem niso potrebne.

Povezava: Več o projektu


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/glej-isce-starejse-sodelavce