Informans "Liki, figure, paradigme" v Anton Podbevšek Teatru

Avtor: APT

Anton Podbevšek Teater vabi na informans "Liki, figure, paradigme", predstavitev projektov APT-a za leto 2018 v sredo, 31. januarja, ob 11. uri v Anton Podbevšek Teatru.


Foto: Rasto Božič/STA

Nastopili bodo Nina Ivanišin, Jana Menger, Bara Kolenc, Matjaž Pograjc, Boštjan Videmšek, Janez Vrečko, Miran Mohar, Gal Žižek in Matjaž Berger. Vstop je prost, rezervacija sedišč pa je možna do ponedeljka, 29. januarja 2018, na naslov mitja.socic@antonpodbevsekteater.si ali po telefonu 07 391 78 15.

Kot so zapisali v Anton Podbevšek Teatru, v leto 2018 vstopajo z naslovom Liki, figure, paradigme. "Naslov in teme, ki posledično izhajajo iz njega, merijo na afirmativni princip bivanja in na moč singularnega, na tistega subjekta, ki se je v imaginarnem prostoru ali v realnem kontekstu od-ločil v sebi, za sebe in celo proti sebi, da bi postal jaz ... S to ločitvijo, ki je bila simbolna in konkretna, pa je spremenil tudi svojo neposredno okolico, svoj neposredni bivanjski kontekst ... Celo več, v določenem smislu ga je mandatno zaznamoval, z etičnim, estetskim programom, s programom, kako subjektivizirati svoj jaz, kako postati svoja možna transcendenca ... Zato lahko APTov gledališki program za leto 2018 imenujemo tudi etični program, ker meri na določene implikacije drž, gest, stališč, ker meri na uvid v dokazni postopek v dialogih, v katerih je šele potrebno vztrajati in (v)zdržati ..."

Premiere 2018


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/informans-liki-figure-paradigme-v-anton-podbevsek-teatru