Gostovanje predstave Kletev v režiji Oliverja Frljića

Avtor: SMG

V torek, 23. januarja 2018, bo ob 20. uri kolektiv Nove Pošte pripravil gostovanje predstave Kletev Stanisława Wyspiańskega v režiji Oliverja Frljića.


Prizor iz predstave Kletev (Klątwa), režija Oliver Frljić / Foto: Teatr Powszechny

Kot so zapisali v Slovenskem mladinskem gledališču, Nova pošta odpira nov programski sklop, Gostovanja. "Zaradi najaktualnejših rezultatov slovenske kulturne politike in splošne klime na področju uprizoritvenih umetnostih v Sloveniji, kjer v zadnjih letih, kljub gospodarski rasti, opažamo izrazito zategovanje pasu, stagniranje in potiskanje na obrobje, smo se počasi, a vztrajno spremenili v veličastno gledališko provinco. Do nas ne pridejo ne presežki institucionalne ne neinstitucionalne evropske in svetovne scene, se pravi, da si nimamo možnosti ogledati predstav, ki pretresajo pomembne teme zdajšnjosti in ki to počnejo na uprizoritveno inovativne načine, s čimer širijo obzorja tako občinstva kot lokalnih ustvarjalcev."

Na Novi pošti bodo to vrzel zapolnili in kot prvo v sklopu pripravili gostovanje predstave Kletev Stanisława Wyspiańskega v režiji Oliverja Frljića; februarja 2017 je bila premierno uprizorjena v gledališču Teatr Powszechny v Varšavi in že vse od takrat sproža nasprotujoče si odzive javnosti ter tako med drugim opozarja na to, da ima kultura, natančneje gledališče, na Poljskem pomembno družbeno vlogo.

Gostovanje bodo izvedli po najboljših močeh in s sredstvi, ki so na voljo. Predstavi bo sledil pogovor z ustvarjalci. Vstop je prost.

Povezava: Spletna stran predstave Kletev, Teatr Powszechny


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gostovanje-predstave-kletev-v-reziji-oliverja-frljica