150. ponovitev mjuzikla Sugar - Nekateri so za vroče

Avtor: MGL

V četrtek, 28. decembra, ob 19.30 bo na velikem odru MGL že 150. ponovitev zimzelene uspešnice, mjuzikla Sugar – Nekateri so za vroče.


Foto: Barbara Čeferin

Mjuzikel oz. komedijo Sugar – Nekateri so za vroče so v MGL premierno uprizorili 4. decembra 2008. V dobrih dveh letih so odigrali 100 ponovitev, ki si jih je ogledalo 34.256 gledalcev. Do danes, do 150. ponovitve, pa si je mjuzikel ogledalo skoraj 53.000 gledalcev.

Znani broadwayski mjuzikel avtorjev Petra Stona, Jula Styna in Boba Merrilla je režiral Stanislav Moša, ki je v MGL režiral tudi mjuzikla Kabaret in Goslač na strehi. Pesmi je prevedel Milan Dekleva, dialoge pa Alja Predan. Dirigent in glasbeni vodja orkestra, zbora in celotnega ansambla je bil Žarko Prinčič, korepeticije pa je vodil Jože Šalej. Za likovno podobo so poskrbeli češki sodelavci: scenograf Jaroslav Milfajt, avtor scenskih ilustracij Petr Hloušek in kostumografka Andrea Kučerová. Koreografijo je pripravil Vladimir Kloubek. Vsi so režiserjevi sodelavci v gledališču v Brnu, ki je njihovo matično gledališče. Dramaturginja predstave je Petra Pogorevc, za jezik je skrbela lektorica Maja Cerar. Zvok je oblikoval Grega Forjanič, oblikovalec svetlobe pa je Branko Šulc.

Igrajo Ana Dolinar Horvat, Gregor Gruden, Uroš Smolej, Jette Ostan Vejrup/Jana Zupančič, Gregor Čušin, Janez Starina, Jožef Ropoša, Tomo Tomšič k. g., Boris Kerč, Domen Valič k. g., Gaber K. Trseglav, Tomaž Pipan, Ivan Jezernik k. g., Mojca Funkl, Tanja Dimitrievska in Lidija Sušnik k. g. in Anja Drnovšek k. g.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/150-ponovitev-mjuzikla-sugar-nekateri-so-za-vroce