Nataša Barbara Gračner in Ivo Ban protagonista nove uprizoritve SSG Trst

Avtor: SSG Trst

Novo leto v Slovenskem stalnem gledališču se bo začelo takoj po novoletnih praznikih s premiero slovenske praizvedbe predstave Lepi dnevi v Aranjuezu.


Foto: Arhiv SSG Trst

Vzporedno z uspehom komedije Resnica in mednarodne koprodukcije Barufe so se v tržaškem gledališču začele tudi vaje za novo uprizoritev, ki jo bo režiral sedanji umetniški koordinator Igor Pison. V tem dramskem tekstu Petra Handkeja se Moški in Ženska odločita, da bosta preživela sončni popoldan ob pogovoru o ljubezni, ki postane temeljna in subtilna refleksija o življenju v dvoje.

Za igralsko tolmačenje tega novega poglavja letošnjega obravnavanja vezne teme privlačnosti je SSG povabilo k sodelovanju dva izjemna protagonista, prvaka slovenske dramske scene. Moški in Ženska bosta namreč Ivo Ban in Nataša Barbara Gračner, ki se bosta poglobila v filigranske detajle tega dialoga okrog čustev, ki se sprašuje o večnih temah privlačnosti med spoloma.

Gračnerjeva je na začetku kariere opozorila nase z izredno izrazno močjo v predstavah Slovenskega mladinskega gledališča, nakar se je zaposlila v ljubljanski Drami. Prejela je štiri Borštnikove nagrade za vlogo in med drugimi nagradami tudi nagrado Prešernovega sklada in Severjevo nagrado za igralske stvaritve. Ivo Ban je bivši ravnatelj ljubljanske Drame in priznani igralec, ki spada med vodilne ustvarjalce te osrednje slovenske gledališke ustanove že od leta 1975. Prejel je osem Borštnikovih nagrad za igro, Borštnikov prstan in Sterijevo nagrado. Oba sta nastopila tudi v več filmih in televizijskih nadaljevankah.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/natasa-barbara-gracner-in-ivo-ban-protagonista-nove-uprizoritve-ssg-trst