V Velenju premiera lutkovne predstave Princeska na zrnu graha

Avtor: STA

V mali dvorani Doma kulture Velenje bodo danes uprizorili novo predstavo Lutkovnega gledališča Velenje Princeska na zrnu graha. Priredba zgodbe je nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena in pripoveduje o tem, da je vredno čakati na tisto, kar si močno in srčno želimo, in ne pristajati na manj.


Foto: Pixabay

Esmeralda, lastnica potujoče komedijantske skupine, ima polne roke dela s šolanjem novih pomočnikov - Antonija in Serafine. Hoja po vrvi in žongliranje sta v njuni izvedbi popolna polomija, premetov in salt še nista vadila in osvojila. Kaj naj z njima? A pravita, da znata igrati z lutkami. Pravljica pripoveduje zgodbo o princu, ki mora poiskati pravo nevesto.

Scenarij in režija sta delo vodje Lutkovnega gledališča Velenje Alice Čop, pri režijskem delu je pomagal Kajetan Čop, lutke in sceno je izdelala družina Čop, kostume je zasnovala in sešila Noemi Čop, za oblikovanje luči je poskrbel Davorin Šotrgelj, montažo glasbe pa je opravil Mitja Švener.

V vlogi Esmeralde nastopa Vanja Kretič, Noemi Čop je prevzela vlogo Serafine, Borut Ring pa je Antonio. Uprizoritvi bo sledilo druženje otrok z lutkami in iskanje grahovih zrn, so sporočili s Festivala Velenje.

Festival Velenje in Lutkovno gledališče Velenje že vrsto let uspešno delujeta pri otroški produkciji, ki je dobro prepoznana v slovenskem prostoru. Produkcijska dela in spremljevalne aktivnosti zavzeto vključujejo različne vidike kulturne vzgoje za najmlajše, kar v luči lepega odziva publike daje dobro popotnico ustvarjalcem za delo v prihodnje.

Gledališče, ki deluje pod okriljem festivala, letno pripravi vsaj dve premieri, sicer pa s svojimi deli uspešno gostuje po vsej Sloveniji.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-velenju-premiera-lutkovne-predstave-princeska-na-zrnu-graha