Nepozabna nedeljska kava v gledališču - Niz štirih nedeljskih srečanj z ustvarjalci letošnjih uprizoritev SSG

Avtor: SSG Trst

V foajeju parterja Kulturnega doma v Trstu (ulica Petronio 4) bo v nedeljo, 5. novembra 2017, ob 11. uri potekalo prvo srečanje v nizu nedeljskih srečanj z ustvarjalci letošnjih uprizoritev SSG Trst. Predstavila se bo ekipa predstave Resnica, ki bo svojo premiero doživela v Trstu 10. novembra.


Foto: Luca Quaia

Kako nastane nova uprizoritev, kako igralci doživljajo svojo vlogo, kateri je koncept režiserja, njegov odnos do besedila in avtorja, kakšno je sploh delo v zakulisju neke predstave, so vprašanja, ki vzbujajo radovednost. Malokrat pa imajo gledalci priložnost, da srečajo ustvarjalce in se z njimi pogovorijo o vsebinah predstav in o njihovih doživetjih. Pogovor je sploh pomemben tudi za boljše razumevanje vsebin uprizoritve.

Tudi letos bo Slovensko stalno gledališče opremilo vsako ponovitev z uvodno videopredstavitvijo, temu pa bo dodalo še novost in sicer enkratno srečanje z ustvarjalci na nedeljo pred premiero. Umetniški koordinator SSG Igor Pison si je zamislil namreč niz nedeljskih dopoldanskih klepetov s skupnim naslovom »Nepozabna nedeljska kava v gledališču«.

Prvo srečanje niza bo v nedeljo, 5. novembra ob 11.00 v foajeju parterja Kulturnega doma v Trstu, pred gledališko kavarno, ki bo ob vseh srečanjih seveda odprta, da bi prijeten pogovor potekal čim bolj sproščeno, ob kavi in pijači. Ekipa predstave Resnica Floriana Zellerja se bo v nedeljo predstavila občinstvu s pogovorom, ki ga bo vodil Igor Pison. Zgodbe, vtisi, misli, anekdote iz zakulisja se bodo na teh srečanjih prepletali do konca sezone in za vsako hišno uprizoritev SSG (koprodukcije so iz organizacijskih razlogov izključene). Januarja bo sledila kava ob klepetu na temo Handkejeve drame Lepi dnevi v Aranjuezu, marca pogovor o Ukročeni trmoglavki, aprila pa srečanje na temo Vekemansove monodrame Juda. Pogovorov se bodo udeležili režiserji, igralci, scenografi, kostumografi, glasbeniki. Vstop je prost. 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nepozabna-nedeljska-kava-v-gledaliscu-niz-stirih-nedeljskih-srecanj-z-ustvarjalci-letosnjih-uprizoritev-ssg