Darja Štarkl bere sodobno slovensko dramo

Avtor: Darja Štarkl

Sociologinja Darja Štarkl je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Bojane Žohar. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Let v Rim Mihe Mazzinija.


Darja Štarkl / Foto: Lado Štarkl

Sem sociologinja, ki jo današnja družbena otopelost in vsesplošno poneumljanje včasih preveč vznemirjata.

Hvala, Bojana Žohar, ker si me povabila k branju sodobne slovenske drame. Med več prebranimi sem se naposled odločila za Let v Rim Mihe Mazzinija

Bolj kot sam triler me je v zgodbi pritegnil odnos Mladega do Starega. Odnos, ki odseva današnje »pišmevuhovsko« družbeno stanje. Mlad, brezbrižen poslovnež je v dojemanju vsega okoli sebe poln suhoparnih podatkov, a ne premore kančka empatije do tistega, kar mu Stari želi povedati. Ob tem sem se spomnila misli newyorške umetnice Penny Arcade, dobre opazovalke sodobnega stanja duha, ki gre nekako takole: »Ko sem bila mlada in videla starejšega človeka na odru ali v baru, sem pomislila, da mora biti zanimiv človek, a danes ga mladi vidijo le še kot nekoga, ki je star«.

Štafeto predajam prijateljici, ki se je vedno razveselim, in dobrovoljčici, ki ji ni vseeno, Danuši Škapin.

Povezava: Miha Mazzini: Let v Rim


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/darja-starkl-bere-sodobno-slovensko-dramo