Informativni center LGL in knjigarna

Avtor: LGL

V Mestnem domu pod gradom Lutkovno gledališče Ljubljana in Založba Kres odpirata prvo specializirano knjigarno z otroško literaturo Kres pod gradom. V knjigarni bo deloval tudi informacijski center Lutkovnega gledališča Ljubljana.


 

Mestni dom na Krekovem trgu 2 v Ljubljani je na dobri poti, da z razširjeno produkcijo in prostorskimi pridobitvami postane pomemben ljubljanski in širše slovenski kulturni center za otroke in mlade, pri čemer bo opazen delež večernih terminov namenjen tudi odrasli publiki. Na poti do uresničitve omenjena cilja se bo že pod okriljem Ljubljane-Svetovne prestolnice knjige 2010 zgodilo odprtje Informacijskega centra Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki si bo delil prostore s prvo specializirano otroško knjigarno Kres pod gradom v organizaciji založbe Kres.

Knjigarna bo nudila izbor najkvalitetnejše literature za otroke do desetega leta starosti, katere ponudba bo obogatena s številnimi stalnimi prireditvami, pretežno povezanimi z literaturo, deloma pa tudi z dogajanji na lutkovnem in dramskem odru. Informacijske center bo omogočal celodnevni nakup vstopnic za vse prireditve v Mestnem domu ter postopoma tudi druge kulturne prireditve za otroke in mlade v Ljubljani. Ob informacijah in promocijskih aktivnostih bo v novem prostoru mogoče kupiti še posnetke nekaterih lutkovnih in dramskih predstav ter predmetov iz blagovne znamke LGL v nastajanju.

Sobivanje knjigarne in informacijskega centra je novost, od katere pričakujemo vrsto pozitivnih učinkov za ljubitelje otroške literature in obiskovalce kulturnih prireditev vseh generacij.

Svečano odprtje informacijskega centra in knjigarne se bo torej s priložnostnim programom zgodilo v sredo, 28. aprila 2010, ob 13. uri na zahodni strani Mestnega doma (ob grajski vzpenjači). Čast uradnega odprtja gre ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću.
 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/informativni-center-lgl-in-knjigarna