Bojana Žohar bere sodobno slovensko dramo

Avtor: Bojana Žohar

Bojana Žohar je vzgojiteljica, po izobrazbi tudi grafična oblikovalka. Rada ima umetnost, še posebno likovno. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Tatjane Brenčič Okorn. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Napačni človek Andreja Kokota.


Bojana Žohar / Foto: Jurij Kalan

Draga prijateljica in sodelavka Tatjana Brenčič Okorn, hvala, da lahko s teboj delim svoja razmišljanja in da razumeš, zakaj imam vedno raje delo z otroki. Hvala za predajo štafete branja slovenskih dram, saj si me postavila pred dejstvo, da si moram vzeti čas za branje dramskih besedil, kar ne sodi v moj vsakdan.

Po pregledu baze raznovrstnih dramskih besedil, avtorjev in priporočil v branje, sem se po premisleku, malce pa tudi intuitivno, odločila za kriminalko Andreja Kokota Napačni človek.

Zakaj?

Ker so slovenske kriminalke redke. Ker v slovenskem gledališkem prostoru uprizoritve kriminalk niso številčne. Ker rada berem kriminalke. Ker si želim, da bi nekdo v prihodnje napisal žensko vlogo najbolj pronicljive slovenske kriminalistke, ki bi s svojim umom z lahkoto konkurirala Nesbojevemu Harryju Halu. Ker je kriminalist iz Kranja kratko, a viharno preiskavo umora, ki se je nekega deževnega petkovega večera zgodil na posestvu lokalnega bogataša Jone Horvata nedaleč od Škofje Loke, sklenil z besedami: »Ni pravih odgovorov. So le prava vprašanja.«

Štafeto predajam prijateljici Darji Štarkl, ki ne bere kriminalk, je pa strastna sogovornica in bralka raznolikih besedil.

Povezava: Andrej Kokot: Napačni človek


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/bojana-zohar-bere-sodobno-slovensko-dramo