Petra Govc

Avtor: Petra Govc

Neke refleksije, v kateri bi se igralec lahko ogledal, to sprejel, vzel kot spodbudo za naprej, ali pa prebral in šel naprej po svoji poti. Predvsem skozi čas. Nihče ne spremlja našega dela skozi čas - skozi dozorevanje, spreminjanje, iskanje novega, skozi razvoj.


foto Peter Uhan

Lepo pozdravljam vašo pobudo, v nadaljevanju pa bom poskušala odgovoriti oz. podati kakšno spodbudo k vašemu pisanju o igralcu. Predvsem se mi zdi pomembno, kar ste že sami omenili, da beseda "kritika" verjetno ni prava beseda, meni se zdi, kot bi jo povozil čas.

Če nekaj kritiziramo, pomeni, da iščemo napake, kar je v izhodišču negativno in posledično tudi med nami, ki to beremo, zbudi odpor. Če pa podamo mnenje o nečem, izrazimo svoje mnenje in je to lahko nekaj zelo produktivnega, bralec na drugi strani pa to sprejme, ali ne, saj ima o isti zadevi lahko popolnoma drugačno mnenje. In prav tovrstnega pisanja manjka. Neke refleksije, v kateri bi se igralec lahko ogledal, to sprejel, vzel kot spodbudo za naprej, ali pa prebral in šel naprej po svoji poti. Predvsem skozi čas. Nihče ne spremlja našega dela skozi čas - skozi dozorevanje, spreminjanje, iskanje novega, skozi razvoj.

Sicer pa se zavedam, da je naše delo težko ujet v besede, ga ovrednotit in primerjat. Ker se izražamo skozi čustva, skozi sebe in to je vse, kar imamo. Kar pa nikoli ne more biti slabo.

 


Povezave:

- Petra Govc na Geslu
- Petra Govc na Repu


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/petra-govc