Vid Žnidaršič bere sodobno slovensko dramo

Avtor: Vid Žnidaršič

Vid Žnidaršič je mlad slovenski arhitekt, občasno scenograf, ljubitelj gledališča. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Nika Škrleca. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Roka Sande Ikarus.


Vid Žnidaršič / Foto: Osebni arhiv

Hvala dragemu prijatelju Niku Škrlecu za nominacijo. Tovrstna štafeta me z veseljem spomni na srednješolske dni, ko sva z Nikom pogosto preživljala čas v knjižnici ob prebiranju dramskih besedil.

V zadnjem času si vse premalokrat vzamem čas za branje dram, kljub temu pa me ob pregledu baze besedil zelo razveseli, da lahko spoznam nove, zanimive, sodobne slovenske avtorje, ki so zelo aktivni. To me hkrati vzpodbudi, da spet čas preživim ob prebiranju novih besedil.

Ob tej priložnosti bi priporočil tekst Roka Sande z naslovom Ikarus, ki sem ga imel priložnost spoznati ob sodelovanju z Rokom pri predstavi Gasterbeiter in me je že takrat navdušil, zato bi ga z veseljem priporočil v branje vsem.

Povezava: Rok Sanda: Ikarus


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vid-znidarsic-bere-sodobno-slovensko-dramo