Vida Lestan bere sodobno slovensko dramo

Avtor: Vida Lestan

Vida Lestan, dijakinja novogoriške gimnazije, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Tadeje Rebek. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Matjaža Zupančiča Goli pianist ali Mala nočna muzika.


Vida Lestan / Foto: Osebni arhiv

Najprej zahvala osebama, ki sta mi predala štafeto, in sicer profesorju in mentorju Nejcu Rožmanu Ivančiču ter sošolki Tadeji Rebek. Vesela sem, da lahko sodelujem pri takem projektu.

Torej.

S pomočjo SiGledalovega iskalnika sem prebrskala bazo sodobnih slovenskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporočim dramo Matjaža Zupančiča, Goli pianist ali Mala nočna muzika.

Gre za sodobno slovensko dramo, v kateri se avtor poigrava z motivi iz Cankarjevega Pohujšanja v dolini Šentflorjanski. V drami je prisotnih mnogo komparacij in metonimij, ki so vključene v absurdne, a duhovite značaje likov. Za kar ima Jančar Chopina, ima Zupančič Mozarta. Besedilo temelji na absurdu, ciničnosti in dvoumnosti. Vsekakor dramo priporočam v branje vsem, ki bi radi pokukali v svet absurda ter se zraven še nasmejali.

Štafeto predajam svoji nesojeni sestri Vanesi Drev.

Povezava: Matjaž Zupančič: Goli pianist ali Mala nočna muzika


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vida-lestan-bere-sodobno-slovensko-dramo