Macbeth po Shakespearu

Avtor: Mini teater

Danes, 21. aprila 2010, ob 21. uri vabljeni v Mini teater na premierno projekcijo dokumentarnega filma avtorjev Ivice Buljana in SON:de - Macbeth po Shakespearu.


foto Arhiv Mini teatra

Heiner Müller, Macbeth po Shakespearu (Macbeth sfter Shakespeare) je srednjemetražni dokumentarni (eksperimentalni) film, katerega izhodišče in okvir je predstava nastala po besedilu vzhodnonemškega avtorja  Heiner-ja Müller Macbeth after Shakespeare,  ki je nastalo leta 1972. Besedilo govori o brutalni umetnosti prevajanja in prirejanja. Avtor v besedilu odprto spregovori o brutalnosti, okrutnosti in sadizmu ter poskuša z njim razbiti znano zgodbo. Film dokumentarno spremlja priprave na uprizoritve v različnih prostorih, beleži bralne in odrske vaje ter tudi same odrske uprizoritve na različnih prizoriščih in gostovanjih oziroma s performiranjem, uprizarjanjem, igranjem samega besedila v realnih (neodrskih) situacijah vzpostavlja dialog med gledališkim, realnim, filmskim prostorom in časom.

V filmu nastopajo: Marko Mandić, Milena Zupančič, Polona Vetrih, Jure Henigman, Jurij Drevenšek, Anže Zevnik, Domen Valič, Stipe Kostanić, Jose in drugi.

Brezplačne vstopnice za ogled filma lahko rezervirate vsak delavnik od 9. do 16. ure po telefonu 01 425 60 60 ali na naslov info@mini-teater.si.
 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/macbeth-po-shakespearu