V CD plesni spektakel Dance Amore/Zapleši ljubezen

Avtor: STA

V Cankarjevem domu (CD) bo drevi premiera plesnega spektakla Dance Amore/Zapleši ljubezen, v katerem nastopajo priznani plesalci latinskoameriških in standardnih plesov iz Slovenije in tujine. Eden največjih plesnih dogodkov letošnjega leta pa ne združuje le latinskoameriških in standardnih plesov, ampak tudi jazz, hip hop in moderni ples.


Cankarjev dom / Foto: Nebojša Tejić, STA

"Piše se leto 1947. Dogajalna kulisa je Veliko jabolko, mesto preporoda in grandioznih priložnosti. Svet se ponovno optimistično prebuja in obrobje Brooklyna še nikoli ni bilo tako živahno. V vrelišču ustvarjalnega talenta se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, pestrih profilov in nacionalnosti," je ogrodje zgodbe.

Vpeti v hitro spreminjajoče okoliščine se srečujejo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec emocij in plesno pripoved. V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami drugih plesnih formatov, začinjenih z zapeljivim vokalom. Zgodba združuje ljubezen, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih karakterjev. Vse to spremlja paleta vseh desetih latinskoameriških in standardnih plesov, s privlačnimi figurami argentinskega tanga, ritmične salse in energičnega swinga, so vsebino predstave povzeli ustvarjalci.

Režijo, koreografijo in scenarij podpisuje Jurij Batagelj, avtor pripovednega besedila je Domen Valič, dramaturgijo skupaj popisujeta Batagelj in Valič.

V predstavi ob Juriju in Jagodi Batagelj plešejo Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy Škufca, Peter Majzelj in Maja Geršak, Bojan Fesel in Gordana Grandošek Whiddon, Krzystof Hulboj in Janja Lesar, Jernej Brenholc in Danijela Podgornik Pekič ter Matej Krajcer in Iwona Golczak. Poleg njih nastopajo plesalci modernega plesa, jazza in hip-hopa Miha Furlan, Petra Ravbar, Aljoša Möderndorfer, Karin Putrih, Nika Horvat, Tjaša Žibert, Jan Marolt in Tim Klemenčič. Valič se v predstavi pojavi v dveh pripovednih vlogah, v Dance Amore pa nastopa tudi mlada vokalistka Zala Smolnikar.

Plesna predstava Dance Amore je nadgradnja uspešnice The 50's show, ki jo je družba priznanih slovenskih plesalcev latinskoameriških in standardnih plesov pod vodstvom Batagelja na oder postavila pred več kot desetletjem. Predstava je šestkrat razprodala Gallusovo dvorano CD, gostovala na Velikem odru Festivala Lent ter dvakrat napolnila eno največjih kongresnih dvoran v Južni Evropi, NDK s 5000 sedišči, piše na spleti strani projekta Dance Amore.

Nadgrajena plesna zgodba se na odrske deske vrača pod okriljem produkcijske hiše Dolphin Entertainment. Ponovitvi predstave bosta 9. septembra ob 17.30 in 20. uri v Gallusovi dvorani.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-cd-plesni-spektakel-dance-amore-zaplesi-ljubezen