Carmina Slovenica aktivno v začetek nove sezone

Avtor: Carmina Slovenica

Carmina Slovenica vabi na poletni glasbeni tabor Attacca (28.–31. 8. 2017, Union, Maribor) in vpisuje nove pevke in pevce v Koncertni zbor in Pevsko šolo CS.


Foto: Arhiv Carmina Slovenica

Poletni glasbeni tabor Attacca

Ker se zavedamo, kako pomemben člen v vzgoji mladega človeka je sodelovanje v skupini ter imeti prostor za kreativnost, smo že tretje leto zapored mladim umetnikom ponudili možnost sodelovanja na taboru Attacca, na katerem bo letos sodelovalo več kot 120 otrok v starosti od 6 let naprej. S petjem, igranjem na instrumente, plesom ter govornimi delavnicami bodo spoznavali različne glasbene zvrsti, bisere svetovne glasbene dediščine, kulturo in tradicijo svojega in drugih narodov ter seveda tudi glasbo našega časa. Program in delavnice bodo vodili priznani slovenski umetniki in usposobljeni pedagogi.  

Carmina Slovenica in Pevska šola CS ponovno vabita v svoje vrste

Datumi avdicij: 25. in 31. 8. ter 5. in 8. 9. 2017 ob 17.00, Union, Maribor

Izredni uspehi zadnjih sezon na mednarodnih odrih vedno znova potrjujejo sloves vodilne svetovne vokalne institucije na svetu, Carmine Slovenice pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec. »Izjemna energija, profesionalizem, osupljiva perfekcija, občudovanja vredna zborovska moč, dosledna preciznost in hipnotičnost« ali »v uri in pol Carmina Slovenica prinaša neskončen izvir idej, glasov, gibov in impresij – in dozo čustev. Kot občinstvo lahko samo brez sape gledaš in občuduješ toliko kakovosti. Gledališče, ki teži k perfekciji na vseh poljih«, so samo nekateri citati iz zadnjih kritik, objavljenih v najvidnejših svetovnih medijih.

Koncertne turneje po vsem svetu, več kot 100 najvišjih nagrad na tekmovanjih, sodelovanje pri številnih mednarodnih projektih in na mnogih festivalih po vsem svetu, 19 izdanih zgoščenk, snemanja za mnoge radijske in televizijske postaje, odlične kritike predstav glasbenih strokovnjakov in kritikov. Vsi ti dosežki govorijo sami zase in potrjujejo izjemen ugled ansambla.

Carmina Slovenica mladim talentiranim umetnikom s širše regije že več desetletij nudi izjemne medosebne in glasbene izkušnje.  Skozi projekte imajo udeleženci iz raznolikih kulturnih, izobraževalnih in socio-ekonomskih ozadij možnost najti svoje mesto kot pevci, umetniki in (samostojni) mladostniki znotraj spodbudnega ustvarjalnega okolja, ki jih opogumi na poti do umetniške in osebne odličnosti. Skupna izkušnja učenja in ustvarjanja zborovske glasbe visoke kvalitete pospešuje razvoj vsakega posameznika, tako glasbeno kot osebnostno, prav tako pa jih nauči pomembnih življenjskih vrlin, kot so predanost sebi in drug drugemu, ter dela v skupnosti. Zborovsko petje tudi dokazano dviguje psihično in fizično raven zdravja posameznika, v zboru pridobljene kreativnost, disciplina, koncentracija, samostojnost, delovne navade, družabnost in druge oblike socializacije pa služijo mladim tudi v nadaljnjem življenju.

Tudi letos Carmina Slovenica in Pevska šola CS odpirata svoja vrata novim članicam in članom.  Vpisi bodo potekali 25. in 31. 8. ter 5. in 8. 9. 2017 ob 17.00 v Unionu na Partizanski 5 v Mariboru.

Vabimo vse mlade med 5 ni 18 letom starosti, da se vpišejo v enega izmed oddelkov: Koncertni zbor Carmina Slovenica in Vokalno gledališče Carmina Slovenica, Otroški zbor Junior CS in Otroški zbor PU.

Pridružite se vokalnemu ansamblu, ki v slovenskem in mednarodnem okolju deluje kot eden najpomembnejših, najinventivnejših in najširše prepoznavnih umetniških korpusov.

Nudimo dinamično izobraževanje zborovskega petja, glasbene teorije, vokalne tehnike in odrskega ustvarjanja, čudovite priložnosti za uspeh ter živahno skupnost podobno mislečih mladih umetnikov, združenih v prijateljstvu.

Povezava: Več informacij


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/carmina-slovenica-aktivno-v-zacetek-nove-sezone