Natečaj SNG Drama Ljubljana za najstnike

Avtor: SNG Drama Ljubljana

SNG Drama Ljubljana v okviru Mlade Drame in Kluba Najst pripravlja natečaj za krajše dramsko besedilo. Vse stare od 9 do 15 let vabijo k pisanju krajših dramskih besedil ali posameznih prizorov za bralno uprizoritev, namenjeno mladostnikom.


Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

V Drami pripravljajo novo bralno uprizoritev za abonma Najst z naslovom Zdaj vem, kako je biti drugačen. Za predstavo potrebujejo nova dramska besedila, ki bi jih napisali ljubitelji gledališča, stari od 9 do 15 let.

Iz razpisa:

"Želimo si, da v naslov Zdaj vem, kako je biti drugačen ujameš zanimivo zgodbo. Besedilo naj obravnava tematiko, ki te zanima in opisuje doživljanje sveta skozi tvoje oči. Iščemo besedila, ki temeljijo na tvoji izkušnji in povzemajo situacijo, s katero si se soočil(a) v svojem življenju.

Na natečaj lahko prijaviš dramske prizore ali krajša dramska besedila, katerih avtor(ica) si ti sam(a). Prijaviš lahko besedila v dramski obliki: krajše dramsko besedilo, dramski prizor, dramolet, monolog, monodramo …

Izbrali bomo nekaj besedil, ki jih boste avtorji lahko razvijali skupaj s sodelavci Drame na delavnicah za razvoj dramskih besedil. Nato bomo na našem odru pripravili bralno uprizoritev za mlajše občinstvo in jo v sezoni 2017/18 vključili v program abonmaja Najst."

Rok za oddajo besedil je ponedeljek, 2. oktobra 2017 (datum poštnega žiga).

Povezava: Natečaj Najst


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/natecaj-sng-drama-ljubljana-za-najstnike