Anja Novak bere sodobno slovensko dramo

Avtor: Anja Novak

Igralka Anja Novak, članica ansambla Slovenskega mladinskega gledališča, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Maje Šorli. S pomočjo SiGledalovega iskalnika brska po bazi sodobnih slovenskih dramskih besedil in danes obiskovalcem portala v branje priporoča tekst Zimske radosti Pie Vatovec.


Anja Novak: Moja srčna votlina / Foto: Dežurni zdravnik

Ekola, po dolgi pavzi zaradi ukvarjanja z dramskimi teksti na odru se vračam nazaj k tistim na papirju oziroma na ekranu. V tokratni rundi bi v branje priporočala Zimske radosti Pie Vatovec kot grenko božično komedijo. Drama se mi zdi zelo dinamičen material, ki lahko pelje v virtuozno uprizoritev, živahno igro petih oziroma sedmih igralcev. Pretresljiva je prav v tem, da je vsaj v enem, če ne celo več nivojih močno blizu našemu vsakdanjemu življenju in se v njej prepoznamo. Zelo me zanima, kako bi se dalo izpeljati del v temi in nasploh kam se lahko uprizoritveno zapelje konec oziroma zadnji del. Dober občutek za dialog.

Tako, sedaj pa predajam štafeto Nejcu Gazvodi, ki ga tudi občudujem kot dobrega pisca dialogov in dramatičnih situacij ter napetosti. Jaz pa se še kaj oglasim.

Povezava: Pia Vatovec: Zimske radosti


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/anja-novak-bere-sodobno-slovensko-dramo-1