Prihodnjo sezono v Scali bo odprla Giordanova opera Andrea Chenier

Avtor: STA

Milanska Scala bo sezono 2017/18 začela 7. decembra z opero Andrea Chenier Umberta Giordana. Vodil jo bo glasbeni direktor te svetovno znane operne hiše Riccardo Chailly, režiral pa znani neapeljski filmski in gledališki režiser Mario Martone. V zasedbi bosta gostovala ruska sopranistka Ana Netrebko in njen soprog Yusif Eyvazov.


Operna hiša La Scala / Foto: Jakub Hałun, via Wikimedia Commons

V prihodnji sezoni bo Scala premierno uprizorila 15 opernih in devet baletnih del, so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA sporočili iz gledališča, ki ga vodi dunajski intendant Alexander Pereira. Med vrhunci bosta Straussova opereta Netopir z dirigentom Zubinom Mehto in Verdijeva opera Simon Boccanegra, ki ji bo dirigiral Myung-Whun Chung.

Umetniški vodja Chailly bo vodil tudi Donizettijevo opero Don Pasquale v režiji Davida Livermorea. Scala pa bo prihodnje leto obeležila tudi 95. rojstni dan priznanega italijanskega režiserja Franca Zeffirellija z njegovo Aido. Na repertoarju je tudi Schubertova opera Fierrabras z dirigentom Danielom Hardingom.

Župan Milana Giuseppe Sala je z načrtovanim programom zadovoljen. "Bilance Scale so dobre, gledališče je dobro vodeno. To ni slabo, vendar pa smo lahko še boljši," je dejal po poročanju agencije APA.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/prihodnjo-sezono-v-scali-bo-odprla-giordanova-opera-andrea-chenier