Mladi Slovenci in Rusi bodo odstrli zavese

Avtor: MKC Maribor

Mladinski kulturni center Maribor v okviru mednarodne mladinske izmenjave Odstiranje zavese med 18. in 28. aprilom 2017 gosti 20 mladih iz Rusije in Slovenije. Osrednji cilji izmenjave so: pripraviti predstavo, ki bo v nedeljo, 23. aprila ob 18:00, na Intimnem odru v GT22 (Glavni trg 22), s kratkim dokumentarnim filmom predstaviti nevidne gledališke poklice in vzpostaviti trajnejše sodelovanje med mestoma Ivanovo (Rusija) in Maribor.


Foto: Boris Vorobev

Konec oktobra 2016 je devet mladih Mariborčanov odpotovalo v Ivanovo v Rusiji, kjer je bil izveden prvi del mladinske izmenjave projekta Odstiranje zavese. Po nekaj mesecih premora je ruska ekipa vrnila obisk v Mariboru. V prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor 20 mladih, v sodelovanju z Barbaro Polajnar, pripravlja predstavo z naslovom Odstiranje zavese. Predstava bo rezultat štiridnevne delavnice alternativnega gledališča, slovensko-ruskega prijateljstva in kreativnega izražanja posameznikov, ki z gledališčem sicer nimajo skorajda nobenih izkušenj. Vstop na predstavo bo prost, tako da vabljeni na Intimni oder v prostorih GT22 v nedeljo, 23. aprila ob 18:00.

Mlade je v sredo, 19. aprila sprejel podžupan MOM, mag. Zdravko Luketič. Mesti Ivanovo in Maribor sta si izmenjali pismi prijateljstva z namenom dolgoročnega sodelovanja, predvsem na področju mladine, kar nadaljuje potek preteklega sodelovanja med mestoma, ki sega v leto 2013, ko se je Maribor ponašal z nazivom Evropske prestolnice mladih, mesto Ivanovo pa se je za naziv potegovalo.

Dimtrii Titov, mladinski vodja ruske skupine udeležencev, se je zahvalil Mestni občini Maribor za sprejem in izpostavil, da danes mladim tehnologija res omogoča veliko načinov komunikacije, a da so takšne mladinske izmenjave in spoznavanje drugih kultur iz prve roke, edinstvena priložnost za mlade.

Projekt Odstiranje zavese - Unveiling the Curtain - Открывая занавес organizirata Mladinski kulturni center Maribor in Foundation for Social Assistance and Civil Support “The Kind Deed,” finančno pa ga omogočajo: program Erasmus+ in Mestna občina Maribor.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mladi-slovenci-in-rusi-bodo-odstrli-zavese