Iskalnik po bazi slovenskih dramskih besedil

Avtor: SiGledal

Iskalnik omogoča iskanje po naslovu besedila, po avtorju, po številu moških in ženskih vlog, po vsebinskih in formalnih oznakah idr. Iskalnik nakazuje možnost izčrpnega in uporabnega spletnega imenika slovenske dramatike od njenih začetkov do danes.


Foto: Freeimages/Paul Barker

Z leti se je naš portal – upamo, da vsaj malo tudi vaš – ustalil v svoji vsebinski štiridelnosti: novičarski del, digitalne razstave, repertoar, wiki. Te dni pa se tem štirim stranem neba slovenske e-gledališke pokrajine pridružuje še iskalnik po slovenskih dramskih tekstih.

Na SiGledalovih policah se je v minulih desetih letih namreč nabralo kar nekaj dram sodobnih slovenskih avtoric in avtorjev. Številni teksti so sicer nelektorirani, seveda tudi ne gre za kritične izdaje, pogosto avtorji tekste tudi po objavi na portalu še spreminjajo in pilijo.

Z iskalnikom želimo:
•    tekste, ki jih na SiGledalu objavljamo od leta 2007, narediti lažje najdljive in tako omogočiti obiskovalcem portala SiGledal določen vpogled v sodobno slovensko dramatiko;
•    pokazati in ponuditi tudi povezave na tekste, dostopne ne samo na SiGledalu, temveč kjerkoli na spletu;
•    posredovati informacijo, kako do nekega teksta, ki ga na SiGledalu oziroma na spletu ne najdemo.

Zelo veseli bomo, če nam boste v tej anketi odgovorili, kaj si o iskalniku dramskih tekstov mislite vi.

Prosimo vas, da se pred kakršnokoli uporabo kateregakoli avtorskega dela seznanite z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in ga upoštevate.

Samo, Gregor in Tamara, april 2017


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/iskalnik-po-bazi-slovenskih-dramskih-besedil