Mladinsko Showcase

Avtor: SMG

»Showcase« štirih predstav Slovenskega mladinskega gledališča te sezone, ki se bodo zvrstile od 23. do 26. marca, odpira pomembna vprašanja sodobne družbe in njenih posameznikov.


V Slovenskem mladinskem gledališču so zapisali: "Ne zatiskajmo si oči. Evropa je v krizi. Pestijo jo begunska, eksistencialna, vrednotna, ... Neustavljivo drvi nacionalizmom in fašizmom naproti. Zahodnjaki so kljub navidezno privilegiranemu družbenemu položaju enako kot ljudje na drugih koncih zemeljske oble ujeti v iste spone brezizhodnosti, ponavljanja in v neprestano hlastajo za optimizmom. Sprašujejo se, kako spremeniti in obrniti obstoječi družbeni red, kako nadaljevati prihodnost v času, ki ga prevzema svojevrsten nihilizem."

To je le nekaj vprašanj, ki jih odpirajo predstave Človek, ki je gledal svet, v režiji Žige Divjaka (23.3., ob 19.00), Naše nasilje in vaše nasilje, v režiji Oliverja Frljića (25.3., ob 18.30),  mi, evropski mrliči v režiji Sebastjana Horvata (25.3., ob 20.00) in Kompleks Ristić, v režiji Oliverja Frljića (26.3., ob 20.00). Predstave bodo igrali z angleškimi nadnapisi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mladinsko-showcase