KUD v prihajajočem tednu

Avtor: KUD France Prešeren

Program dogodkov KUD France Prešeren v prihodnjem tednu od 19. do 25. aprila.


Cuadros de amor y humor, fresco / Prizori ljubezni in humorja, al fresco v izvedbi Gledališke skupine HIPERCLORIDRIA

Gledališka skupina študentov španščine HIPERCLORIDRIA se v Kudu France Prešeren tokrat predstavila s predstavo sodobnega španskega avtorja Jose Luis Alonso de Santosa Cuadros de amor y humor, fresco.
Predstava je v španščini z nadnapisi v slovenščini.

Predpremiera: 12. 4 ob 20:00
Premiera: 14. 4 ob 20:00
Repriza: 19. 4 ob 20:00

Vstopnina 8 €, študentje 5 €

Ž I V E L  S T R I P ! 10  - Mladinski natečaj za strip in animacijo
Otvoritev razstave razstava, podelitev nagrad, predstavitev knjižice

19.00 – odprtje razstave udeležencev natečaja, podelitev glavnih nagrad in predstavitev mini stripa Nikola v svetu reklam Katarine Peklaj (klubska soba)
Razstava udeležencev natečaja bo v klubski sobi na ogled do 17. maja 2010.
19.30 – predstava za otroke Papir variete gledališča Papelito
20.00 – odprtje razstave Braneta Solceta in Altana
Razstava v galeriji KUD France Prešeren bo na ogled do 10. maja 2010.

Bernard - Marie Koltès: Noč čisto na robu gozdov
Monodrama Bernarda - Marie Koltesa v režiji Scotta Fieldinga in v izvedbi Snežane Martinović

Režija: Scott Fielding
Igra: Snježana Martinović
Prevod: Suzana Koncut
Luč: Miha Mramor

»Jaz sem dobil to idejo za take, kot sva ti in jaz… težko bi ti razložil, še sam težko razumem vse, ne da bi kaj pomešal…«
Noč čisto na robu gozdov je zavzet ugovor proti tiraniji, obupana prošnja, klic k razumu, poslednji poskus osmisliti ta nesmiselni svet.
»Kaj lahko storiva, ti in jaz, ko pa imajo v rokah ministrstva, kifeljce, vojsko, šefe, ulico, križišča, metro, svetlobo, veter… ko pa lahko od tam zgoraj pometajo z nami?«

Scott Fielding je ameriški režiser, igralec in učitelj igre. Študiral je na Michael Chekhov studio v New Yorku in magistriral iz umetnosti na California State University. S strani International Michael Chekov Association je priznan kot master učitelj igre. Je umetniški direktor Alchymia Theatre in direktor  Michael Chekov Actors Studia v Bostonu. Režiral je v številnih gledališčih v ZDA, Braziliji in Evropi. Kot igralec je igral v gledališčih Off in Off-Off Broadway v New Yorku, v Chicagu in Los Angelesu. Trenutno režira in uči na področju bivše Jugoslavije, kjer sodeluje z gledališči in umetniškimi akademijami.

Snježana Martinović je akademska igralka, diplomirala je na Akademiji odrskih umetnosti v Sarajevu. Kot igralka je delala v številnih gledališčih (Teatar Obala Sarajevo, Teaterhaus Stuttgart, Telo Tanz Studio Stuttgart, Theater Premol Grenoble, Narodno pozorište Sarajevo, Gledališče Koper, Društvo B-51 Slovenija…) in filmih (Azra, Belle epoque, Praznik v Sarajevu, Bizantija…). Od leta 2003 je docentka za scenski gib na oddelku za igro Fakultete humanističnih znanosti v Mostarju. V KUD France Prešeren je režirala dramo Demoni Larsa Norena, ter igrala in režirala predstavi Jackie Elfriede Jelinek in Osamljena ženska Daria Foja.
Vstopnina 12 €, študentje, dijaki in upokojenci 9 €.

Impro!
Produkcija udeležencev Tečaja osnov improvizacijske igre 2009/10
Vstopnina: 2 €.

Mr FOGG (VB) - koncert

ŠILA – šolska impro liga
Tekmovanje srednješolskih ekip v gledališki improvizaciji.
Vstopnina 2,5 €, obe tekmi 4 €.

GVERILA TEATER praznuje 5. obletnico ob 21.00 uri.

NEGLIGENCE - koncert domače metal zasedbe z gosti.

ŠILA GVERILA
Gverila Teater ima podmladek. Po uspešni delavnici, v kateri so sodelovali improvizatorji Šolske improlige, je Gverila Teater bogatejši za 12 mladih improvizatorjev.
Tokrat se bodo že tretjič preiskusili na odrskih deskah s predstavo Gverila, kjer 3 režiserji tekmujejo v ustvarjanju kratkih gledaliških prizorov za Zlato Gverila značko. Ker pri ustvarjanju prizora sodelujejo režiser, scenografi, kostumografi, lučkar in igralci, lahko gledalci iz prve roke opazujejo, kako nastaja gledališka predstava ter se na koncu odločijo ali je prizor uspel ali ne.
Vstopnina 5 €, študentje in dijaki 2,5 €.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kud-v-prihajajo%C4%8Dem-tednu