IGLU gostuje v Varšavi na WIFE 2017

Avtor: IGLU

IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana so Peter Frankl, Vid Sodnik in Juš Milčinski, ki so združili moči v performersko zasedbo z željo po profesionalnem delu na področju gledališke improvizacije.


​Foto: Uroš Žuraj

Letos so bili povabljeni, da nastopajo in poučujejo delavnice na prvem impro festivalu v Varšavi - Warsaw Improv Festival (WIFE), ki poteka od 23.2. do 26.2. Kot eni izmed treh ne-domačih skupin bodo odigrali dve predstavi in vodili dve delavnici.

Impro trio je v četrtek, 23. 2. ob 18.30 uri v Klub Komediowy v centru mesta odigral predstavo Poljsko–slovenska superscena. Predstava je potekala v angleškem jeziku, z vložki v slovenskem in poljskem jeziku. V soboto ob 20. uri pa bodo predstavili svoj nov format 'Stoli' v angleščini, prvič izven Slovenije.

Predstava Stoli, ki sta jo zasnovala Vid Sodnik in Gerald Weber, navdih išče v pozicijski ureditvi igralnega prostora, ritem in vsebino prizorov pa narekuje razporeditev odrskega pohištva. Predstavljajmo si, da odrski rekviziti niso zgolj v pomoč začrtani vsebini, temveč so njeni glavni ustvarjalci, in da vsakodnevni predmeti niso zgolj orodja naših življenj, temveč njihovi glavni določevalci.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/iglu-gostuje-v-varsavi-na-wife-2017