"Poljudnoznanstvenofantastični odrski dokumentarec" Evolucijski zdrs

Avtor: KUD Transformator

Premiera predstave po motivih romana Galapagos Kurta Vonneguta bo v petek, 10. februarja 2017, ob 20. uri v Stari mestni elektrarni.


Foto: Janko Oven

Predstavo Evolucijski zdrs sta napisali in uprizoritveno zagnali režiserka Nina Šorak in dramaturginja Urša Adamič, ki svoja različna ozadja iz gledališča, filozofije in biologije povezujeta predvsem z namenom kritičnega vrednotenja družbene situacije. Širša javnost ustvarjalni tandem pozna predvsem po lanskoletni uspešni crowdfunding kampanji za gledališko predstavo o demenci Kje sem ostala, ki se je uveljavila kot prvi slovenski gledališki projekt na platformi Kickstarter.

Rdeča linija predstave Evolucijski zdrs je zgodba o evoluciji človeka v prihodnosti. Je res, da preživijo le najuspešnejši? Vabljeni vsi, ki vas zanima, kje človeka čez milijon let vidita Darwinova znanost in Vonnegutova fantastika.

Tokrat sta svoje moči združili z vidnimi ustvarjalci slovenske gledališke scene. Multimedijska umetnica Pila Rusjan je ustvarila lucidno video scenografijo, ki jo podkrepi zvočna slika glasbenice in vsestranske ustvarjalke Katarine Rešek, ki jo mnogi poznajo kot vodjo glasbene skupine Napravi mi dete. Zgodba se pred gledalcem odvija skozi glasovno pokrajino priznanega napovedovalca Ivana Lotriča, na odru pa v živo spremljamo igralske stvaritve performerke in plesalke Nataše Živkovič, Roka Kravanje in Zale Ane Štiglic.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/poljudnoznanstvenofantasticni-odrski-dokumentarec-evolucijski-zdrs