Prestolnico bodo zavzeli Bobri z rekordnimi 225 dogodki

Avtor: STA

S projekcijo animiranega filma Bučko švicarskega režiserja Claudea Barrasa se bo ob 16. uri v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) začel 9. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Za film je še na voljo nekaj brezplačnih vstopnic kot tudi za nekaj drugih prireditev festivala, ki bo na temo večkulturnosti potekal do 8. februarja.


Veveriček posebne sorte / Foto: Sunčan Stone

Večino brezplačnih vstopnic za letošnjih rekordnih 225 dogodkov, ki jih je pripravilo 68 producentov, so že razdelili, na spletni strani festivala pa je mogoče razbrati, za katere prireditve so vstopnice še na voljo. Te je mogoče prevzeti v prodajni galeriji SMG na Trgu francoske revolucije.

Film Bučko, ki bo v Kinodvoru prikazan kot Kinobalonova premiera, bo pospremil kratki animirani film Leona Vidmarja Slovo. Kinodvor letos pripravlja obsežnejši filmski program kot doslej; na ogled bo 15 filmov, otrokom pa bo tudi letos na voljo Bobrov dnevnik.

Na Bobrih, ki ponujajo prireditve na različnih področjih - gledališče, glasba, ples, film ter delavnice in druge dejavnosti - se bo zvrstilo več premier. Med njimi bo koncertno-gledališka predstava Svetlane Makarovič Pasja procesija, ki bo na Prešernov dan v Kinu Šiška sklenila festivalsko dogajanje.

V Plesnem teatru Ljubljana bo prvič na ogled plesna predstava Veveriček posebne sorte v režiji Ivane Djilas in koreografinje Maše Kagao Knez, v Kinodvoru pa se obeta t.i. živa risanka Severni sij.

Nekaj festivalskih prireditev bo na sporedu tudi v Domžalah in Sežani.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/prestolnico-bodo-zavzeli-bobri-z-rekordnimi-225-dogodki