Flota v mednarodnih vodah

Avtor: Flota

Zavod Flota iz Murske Sobote skupaj s partnersko organizacijo Flota Ljubljana sodeluje v treh pomembnih mednarodnih koprodukcijah.


Prva, z naslovom Footbal Footbal v režiji priznanega režiserja iz Bosne in Hercegovine Harisa Pašoviča in belgijskega koreografa Koena Augustijnena, bo premierno izvedena 20. maja na Singapore Arts Festivalu, ki je tudi eden izmed koproducentov, poleg Flote, East West Theatre Company iz Sarajeva, Napoli Teatro Festivala in belgijske skupine Les Ballet C de la B. V predstavi, ki bo junija gostovala v Neaplju in Sarajevu, nato pa še v Johannesburgu  v Južnoafriški Republiki, sodeluje mladi slovenski plesalec Miha Aškerc.

V okviru mednarodne mreže Dance Exploratons Beyond Front@ nastajata dve predstavi, ki bosta slovensko premiero doživeli konec avgusta na festivalu Front@ v Murski Soboti.

Prva koprodukcija nastaja v sodelovanju z avstrijsko organizacijo Dance Identity/D.ID, v koreografiji znane avstrijsko-kanadske plesalke Stephanie Cumming, v kateri sodelujejo avstrijski in slovenski plesni ustvarjalci. Premierno bo uprizorjena v začetku maja na festivalu  Burgenländische Tanztage, v avstrijskem mestu Oberwart. V predstavi sodelujeta slovenska plesalca Katja Kosi in Sebastijan Geč iz Maribora. Druga koprodukcija pa nastaja te dni v novem Zagrebškem plesnem centru, pod koreografskim vodstvom Rosane Hribar in Gregorja Luštka in nosi naslov To Whoom It May Concern. V predstavi sodelujejo hrvaški plesalci, ki so bili izbrani na avdiciji. Predstava bo premierno uprizorjena konec maja, na 27. Tednu sodobnega plesa v Zagrebu.

Poleg mednarodnih koprodukcij zavod Flota organizira brezplačen prevoz in ogled improvizacijskega plesnega dogodka Dance Communication Lab, ki bo 25. aprila v gledališču Merlin v Budimpešti. V dogodku, ki je del delovanja v okviru mednarodne mreže Beyond Front@, bodo sodelovali plesalci iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Hkrati v Floti potekajo intezivne priprave na ponovitve predstave Srh koreografa in režiserja Matjaž Fariča, ki bo konec maja in v začetku junija gostovala na festivalih na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini. Program zavoda je Flota nastaja spomočjo sredstev Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Programa Kultura Evropske komisije.

Povezave:

- Flota na Geslu


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/flota-v-mednarodnih-vodah