Kulturstik

Avtor: Bunker Ljubljana

Kulturstik je čisto poseben dogodek, ki ga zavod Bunker Ljubljana kot partner in idejni pobudnik projekta pripravlja skupaj z Osnovno Šolo Sava Kladnika Sevnica in drugimi sedmimi osnovnimi šolami ter s še štirimi partnerji s področja umetnosti.


Kulturstik je projekt, ki smo ga pričeli skupaj izvajati v letu 2009 in ga zaključujemo v jeseni 2010. Osnovna idejna smernica programa je prikazati ter aktivno vključiti učence in učitelje v ustvarjalne procese sodobne, estetsko zahtevnejše in družbeno angažirane umetnosti.

V projektu aktivno sodeluje 596 učencev in 65 učiteljev iz osmih osnovnih šol ter številni umetniki različnih umetniških disciplin, ki so vodili delavnice sodobnega plesa, cirkusa, stripa in animiranega filma ter uprizorili plesno gledališko predstavo, prikazali umetniške filme in spregovorili z učenci o svojem delu.

Projekt Kulturstik je postal primer dobre prakse vpeljevanja umetniških vsebin v šolske kurikule na koherenten, inovativen in vključujoč način. Nekatere vidnejše rezultate skupnega ustvarjanja vam bomo lahko prikazali na festivalu Kulturstik v Sevnici, zato vas vljudno vabimo, da se nam naslednjo sredo, 14. aprila pridružite.


- ob 9.30 v prostorih Osnovne šole Saša Kladnike odpiramo razstavo stripov, nastalih tekom projekta

- ob isti uri, 9:30, v Kulturni dvorani Sevnica pričenjamo tudi s projekcijami animiranih filmov, nastalih tekom projekta

- ob 11:00 pa v Športnem domu v Sevnici predstavljamo niz kratkih produkcij posameznih osnovnih šol, ki so nastale v okviru Kulturstika.

Sodelujoče osnovne šole: Osnovne šola Sava Kladnika Sevnica - vodilna v projektu, Osnovna šola Brežice, Osnovna šola Raka, Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, Osnovna šola Ledina, Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj, Osnovna šola borcev za severno mejo Maribor in Osnovna šola Prestranek

Partnerji projekta: Bunker Ljubljana, Kinodvor, Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, Forum Ljubljana, Cirkokrog in drugi

Za več informacij pa nas lahko kontaktirate na 041 638 506 ali bunker@siol.net.

 

foto Arhiv Kulturstika

Kljub temu, da vemo, da so kultura, umetnost in ustvarjalnost pomemben del izobraževanja, so nas rezultati navdušili. Prepričajte se sami!
 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kulturstik