Na novogoriškem odru premiera plesno-gledališke predstave Zarota tišine

Avtor: STA

V SNG Nova Gorica bo v soboto na sporedu premiera plesno-gledališke predstave Zarota tišine, ki je nastala v koprodukciji z MN Dance Company. Avtorja koncepta in koreografa predstave sta Nastja Bremec in Michal Rynia, ki sta z mednarodno zasedbo plesalcev in igralko Majo Nemec pripravila odrsko delo o množici resnic, ki krojijo naša življenja.


Foto: Urška Boljkovac

"Posebnost človekovega sporazumevanja in govorjenja se skriva v njegovi domišljiji. Zgodovina nam je dala in vzela nešteto resnic. Resnice, ki so bile v danem času smrtno resne, so v drugem blazno smešne. Danes nam svet ponuja zadušljivo množico resnic, ki nas oblikujejo in usmerjajo. V tej množici se krhki in prestrašeni borimo za svojo, eno in edino. V boju za smisel in obstoj gluhi kričimo in ne slišimo, ko nam nekdo prepeva svojo," je o predstavi povedala dramaturginja Tereza Gregorič.

Na odru se bo predstavila mednarodna zasedba plesalcev. Pred začetkom študija za predstavo sta Nastja Bremec in Michal Rynia pripravila avdicijo, na katero se je prijavilo 500 plesalcev z vsega sveta.

"Izbrani plesalci so dobri, to je pravi dream team, ki nam ga je uspelo povezati. Med njimi je tudi igralka, ki je bila nekoč tudi izvrstna plesalka in se je odlično vklopila v našo ekipo," je na včerajšnji novinarski konferenci povedala Nastja Bremec.

Poleg nje in Rynie v predstavi nastopajo plesalci Tjaša Bucik, Siniša Bukinac, Kaja Lin Jagodič Avguštin, Giovanni Leonarduzzi in Tamas Tuza ter igralka Maja Nemec.

Besedila za predstavo so poleg nekaterih izvajalcev prispevali tudi Alojz Ihan in Tereza Gregorič, glasba je delo Diaphane, za svetlobo je poskrbel Samo Oblokar, za rekvizite pa Ana Zerjal. Poleg Nastje Bremec in Michala Rynie se pod kostumografijo in scenografijo podpisuje Ana Špacapan.

Prva ponovitev predstave Zarota tišine bo na sporedu v nedeljo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-novogoriskem-odru-premiera-plesno-gledaliske-predstave-zarota-tisine