Kritiška šola Drugajanja in Nagiba

Avtor: Nagib

Med novembrom 2016 in majem 2017 “Nagib na oder” in festival "Drugajanje" razpisujeta brezplačno kritiško šolo za mlade.


Foto: Pixabay

Nagib, sezona sodobne uprizoritvene umetnosti v Narodnem domu, in festival Drugajanje, festival sodobne uprizoritvene umetnosti, ki poteka v sodelovanju z II. gimnazijo Maribor, razpisujeta skupno kritiško šolo. Vanjo vabimo mlade, ki jih zanimajo analiziranje, vrednotenje, kritično »branje« in refleksija sodobne scenske umetnosti. Program bo organiziran kot abonma, ki bo preplet predstav Drugajanja, Nagiba in še nekaterih drugih izbranih predstav v Ljubljani. Sodelujoči mentorji bodo delovali kot sogovorniki mladim pri razmisleku o videnem in obenem tudi kot mentorji pri kritiškem vrednotenju. Srečanja bodo potekala v različnih formatih (radijske oddaje, pogovori z umetniki, pisanje besedil za blog ali spletne strani vključenih organizacij …).

Mentorji bodo preizkušeni uredniki, kritiki in teoretiki, ki trenutno delujejo v različnih referenčnih medijih: Kaja Kraner, Alja Lobnik, Katja Kosi, Maja Megla, Rok Vevar, Nenad Jelesijević … V dogovoru z udeleženci bo mogoče k sodelovanju naknadno povabiti še druge mentorje ali goste.

Prijave so odprte do 17. novembra 2016 na info@nagib.si (oz. telefonsko pri Alji Lobnik 040 205 481), z začetkom 21. novembra 2016 na festivalu Drugajanje.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kritiska-sola-drugajanja-in-nagiba