Javno vodstvo po mednarodni potujoči razstavi Zgodovina Evrope - kot jo pripovedujejo gledališča

Avtor: SLOGI

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) organizira javno vodstvo po mednarodni potujoči razstavi Zgodovina Evrope - kot jo pripovedujejo gledališča, ki bo v četrtek, 10. novembra 2016, ob 17. uri v avli Ministrstva za kulturo Republike Slovenije (Maistrova ulica 10, Ljubljana).


Foto: Arhiv SLOGI

Po razstavi Zgodovina Evrope – kot jo pripovedujejo gledališča bo popeljala mag. Tea Rogelj, slovenska kustosinja razstave.

Razstavo so pripravili muzeji iz šestih držav: Victoria & Albert Museum – Oddelek za gledališče in uprizoritve iz Londona, Teatermuseet i Hofteatret iz Köbenhavna, Muzeum Teatralne – Teatr Wielki iz Varšave, Deutsches Theatermuseum iz Münchna, Theatermuseum z Dunaja in SLOGI – Gledališki muzej iz Ljubljane in je podprta s strani programa Kultura Evropske unije.

Razstava podaja zgodovino Evrope, kakor se odraža v repertoarjih in arhitekturni zasnovi evropskih gledališč, ob tem pa ne skuša slediti le kronologiji, temveč obiskovalca popelje skozi devet osrednjih zgodb, poimenovanih Sredozemska izkušnja, Verski vpliv, Spreminjajoča se družba – spreminjajoče se stavbe, Estetika in tehnologija, Narod, Gori!, Prečkanje meja, Vojna in Demokracija. V avli Ministrstva za kulturo Republike Slovenije bo na ogled do 3. januarja 2017.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/javno-vodstvo-po-mednarodni-potujoci-razstavi-zgodovina-evrope-kot-jo-pripovedujejo-gledalisca