Poti ljubezni v Galeriji Račka

Avtor: Zavod Emanat

Predstavo Poti ljubezni bosta avtorja in izvajalca Maja Delak in Luka Prinčič tokrat adaptirala in prostorsko prilagodila (site specific) Galeriji Račka v Celju.


foto Nada Žgank

Galerija erotike - Račka se nahaja v prostoru bivšega peep–showa, zato je namenjena umetnosti, ki se ukvarja z erotiko. Umetniški program Račke z razstavami, performansi in drugimi dogodki provocira meščansko (ne)moralo, interpretira različne oblike erotike, seksualnega obnašanja in hibridnih seksualnih identitet.
 
Performans POTI LJUBEZNI /UNE FAÇON D`AIMER temelji na iskanju, raziskovanju in oblikovanju jezika z vstopanjem v timsko delo dveh avtorjev, ki izhajata iz različnih formalnih predispozicij, znanj in izkušenj in uporabljata različne medije tako v procesu kot v sami predstavi. Avtorja se bosta vsebinsko dotikala zaprte intime, ki se razgaljuje v srečanju. Hkrati bo proces usmerjen v raziskovanje teme nasilja, ki izhaja iz nezmožnosti zavestne artikulacije notranjih vozlišč in silnosti; nasilje je v procesu percipirano kot edina možna artikulacija. Nekaj kar je latentno se v pravih pogojih končno vzburi in pojavi na površju - hrepenenje po ljubezni, poželenje, raztelešenje, iskanje izgube telesnih spon, - se manifestira v nasilju. Taka enosmernost postane kompleksen spoj potencialov, ko je prisotna zavestna želja po ozaveščanju skozi nasilje in hrepenenje. Eno od možnih poti predstavlja očiščenje skozi bolečino. Drugo pot predstavlja očiščenje skozi smeh in samoironični pogled na vloge, ki jih igramo.

Maja Delak je koreografinja in plesalka. V opusu dvanajstih plesnih predstav je prepotovala številne svetove, ki se, kljub različnim tematikam in načinom dela, kot presečne množice družijo v sidrišče avtoričine plesne poetike.

Luka Prinčič je glasbenik, performer in intermedijski umetnik, ki se skozi leta delovanja na področju zvoka, glasbe, tehnoloških instalacij in performansa posveča raznovrstnim pristopom k ustvarjalnim procesom in njihovi formalizaciji.


Avtorja in izvajalca: Maja Delak in Luka Prinčič
Glasba, video in fotografija: Maja Delak & Luka Prinčič
Svetovanje in vizualna podoba: Maja Smrekar
Kostumografija in stlyling: Jelena Rusjan
Oblikovanje svetlobe: Urška Vohar
Oblikovanje promocijskih materialov: Mauricio Ferlin
Prevodi: Katja Kosi
Lektura angleških besedil: Eric Dean Scott
Koordinacija in izvršna produkcija: Sabina Potočki
Koordinacija pisarne: Nina Janež

Produkcija predstave: Zavod EMANAT
Koprodukcija: Delavski dom Trbovlje
V sodelovanju: Galerija Račka; 
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/poti-ljubezni-v-galeriji-ra%C4%8Dka