Mladi plesalci bodo migali v Pikinem mestu

Avtor: JSKD

15. in 16. oktobra 2016 bo v Domu kulture Velenje že trinajstič potekal Mini festival otroških plesnih skupin PIKA MIGA, ki ga organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti v soorganizaciji s Festivalom Velenje in na katerem se v okviru Pikinega festivala v Velenju (letos je le-ta potekal sedemindvajsetič) vsako leto predstavijo najboljše koreografije otroških plesnih skupin iz celotne Slovenije, ki jih je izbrala selektorica Andreja Kopač.


Foto: Arhiv JSKD

Festival se bo oba dneva pričel ob 11. uri. Nadobudni mladi plesalci se bodo lahko udeležili tudi ustvarjalnih Pikinih delavnic v organizaciji Festivala Velenje – Pikinega festivala in KUD Dudovo drevo, za mentorje pa bo organizirana okrogla miza o aktualnih vprašanjih delovanja v novi sezoni. Da bo dogajanje še bolj pestro, bo festival Pika Miga obiskala tudi čisto prava Pika Nogavička.

Na dvodnevnem festivalu bo letos sodelovalo devetindvajset skupin iz naslednjih plesnih šol: KD Rakek; Baletno društvo Postojna; Plesno društvo Imani Brežice; Plesni studio N, Velenje; KD Plesna izba Maribor, Moderni ples 2; Glasbena šola Krško – oddelek za sodobni ples; KD Qulenium – Pionirski dom Ljubljana – Center za kulturo mladih; KUD Plesni forum Celje; KD Center plesa Maribor, Tovarishija Junior; OŠ Kungota, PŠ Svečina, plesna skupina Sončki; KD Qulenium Kranj, plesna skupina ZVIJAV; Vrtec Lendava; Plesno društvo Terpsihora Novo mesto; OŠ Bistrica, Tržič, plesna skupina Pikice; Glasbena šola Kamnik, oddelek za balet; Plesni Studio Lai Izola; KGBL, oddelek za sodobni ples, Ljubljana; Harlekin – društvo za umetnost plesa; Glasbena šola Laško-Radeče, oddelek za sodobni ples; Anika, svet plesa in zabave, Leskovec pri Krškem; Plesni Studio Intakt; VDC (Vztrajno do ciljev) Zagorje ob Savi.

Nina Meško, svetovalka za sodobni ples pri JSKD: “Pika miga je pomemben festival, saj se nanj uvrstijo le najboljši mladi plesalci, ki so se uspešno predstavili tako na območni kot regionalni ravni. Državni festivali, kot je Pika miga, so nagrada in veselje za vse, ki se lahko predstavijo, hkrati pa se lahko v Velenju udeležijo posebej za njih pripravljenih ustvarjalnih delavnic ter pridobijo nova znanja. Vsaka tri leta se festival poveže z mednarodno konferenco plesne pedagogike, ki jo bomo ponovno pripravili prihodnje leto.”

Povezava: Vrstni red nastopajočih za oba dneva festivala


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mladi-plesalci-bodo-migali-v-pikinem-mestu