ŠtudenTeater 2.0

Avtor: Gledališče Glej

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Gledališče Glej Ljubljana, Moment Maribor, GT22 Maribor in Center mladih Koper vabijo vse gledališke ustvarjalce, praviloma stare med 18 in 30 let, da se pridružite projektu ŠtudenTeater 2.0!


Foto: Gledališče Glej

Ideja projekta je ustanovitev ene ali več študentskih gledaliških skupin. Vsaka skupina bo dobila mentorja, ki pa ne bo deloval kot režiser, temveč kot nekdo, ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta in jim pomagal pri študijskem procesu.

Cilj projekta je, da skupine razvijejo svojo lastno gledališko poetiko in jo predstavijo v predstavi avtorskega gledališča.

Kdo se lahko prijavi?

K projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 – 30 let. Študentski status ni pogoj. Prijavijo se lahko posamezniki kot tudi že delujoče skupine.

Kako bo potekalo delo?

Vsi prijavljeni se bomo zbrali na vikend delavnici 22. in 23. oktobra v Ljubljani, kjer bomo obdelali tematike avtorskega gledališča, režije in igre. Hkrati se bomo dodatno spoznali in na podlagi skupnih interesov/časa sestavili skupine.

Vsaki skupini bo dodeljen mentor (poklicni gledališki ustvarjalec), ki bo skupini pomagal pri oblikovanju koncepta, pri samem procesu študija in pri oblikovanju predstave. Vaje bodo potekale po dogovoru, točen urnik si bo skupina sestavila sama. Vsaka skupina bo ob pomoči svojega mentorja izdelala predstavo, ki jo bomo predstavili na festivalu ŠtudenTeater v Ljubljani in Mariboru v marcu oz. aprilu 2017.

Kje bodo potekale vaje?

Vaje bodo potekale v prostorih Gledališča Glej in v prostorih JSKD v Ljubljani, v prostorih GT22 in prostorih JSKD v Mariboru ter v prostorih Centra mladih v Kopru.

Kaj nudimo?

Gledališče Glej, KUD Moment, GT22, Center mladih Koper in JSKD bodo izvedli uvodne delavnice, zagotovili mentorje, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, PR za premierno predstavo ter omogočili osnovni proračun za predstave.

Kaj so moje obveznosti?

Resnost, zanesljivost, želja po ustvarjanju.
Kotizacija za sodelujoče je 50 EUR.

Kako se prijavim?

Izpolni prijavnico, ki jo najdeš na https://goo.gl/forms/kL9K3S0A2ukW37222.

Prijave zbiramo do srede, 12. oktobra 2016 oz. do zapolnitve prostih mest.

Kako bomo začeli?

Prvo srečanje vseh sodelujočih bo 22. oktobra zjutraj na delavnici. Delavnica bo načeloma potekala v soboto, 22.10. in nedeljo, 23.10. od 9.00 – 17.00. Točen program in lokacijo delavnice bomo sporočili naknadno.

Informacije in prijave za delavnice: JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana.

Rok prijave: 12. oktober 2016

V primeru premajhnega števila prijav lahko organizator odpove projekt.

Kontaktni osebi: tel.: 01 24 10 511 (Matjaž Šmalc), 01 24 10 523 (Jan Pirnat), faks: 01 24 10 510,
e-mail: matjaz.smalc@jskd.si, franci.cotman@jskd.si

Prijavnice, ki jo najdete na spletni povezavi https://goo.gl/forms/kL9K3S0A2ukW37222 sprejemamo do zaključka prijavnega roka oz. do zapolnitve prostih mest.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/glejev-studenteater-2-0