V zagrebškem gledališču Exit premiera Vojnovićeve komedije Tak si

Avtor: STA

Komedijo Tak si večkrat nagrajenega pisatelja in režiserja Gorana Vojnovića bodo v petek premierno izvedli v zagrebškem gledališču Exit pod naslovom Taximetar. Predstavo o taksistu, ki po zagrebških ulicah prevaža vrsto različnih oseb, je režiral Matko Raguž. Vojnovićevo komedijo so premierno uprizorili v ljubljanskem SiTi teatru leta 2013.


Tak si / Foto: Arhiv SiTi Teater

Zgodba spremlja dogodke, ki se pripetijo povprečnemu taksistu na ulicah hrvaške prestolnice, medtem ko se v njegovem avtomobilu zvrstijo različne osebe - od konceptualnega umetnika preko skrivnostne dame, novopečenega vstajnika, brezposelnega nekdanjega punkerja in neizkušenega duhovnika do starega in osamljenega profesorja, napovedujejo v Teatru Exit.

Kot so dodali, se skozi galerijo različnih osebnosti slikajo težave in frustracije časa, v katerem živimo. Komedija se na navidezno lahkoten način ukvarja s skritimi predsodki in sovraštvom v vsakdanji neresni izmenjavi mnenj.

Glavno vlogo zagrebškega taksista ima Zijad Gračić, pisano družbo, ki se pelje s taksijem, pa bo igral Robert Budak.

Vojnović je svoje prvo dramsko besedilo pripravil po naročilu ljubljanskega gledališča SiTi Teatra BTC. Naslov predstave v originalu je Tak si, taksist pa se vozi po ljubljanskih ulicah. Režijo podpisuje Aleksander Popovski, igrata pa Klemen Slakonja in Tadej Toš.

V matičnem gledališču so predstavo napovedali kot "aktualno in nestrpno komedijo s polnokrvnim humorjem, ki presega običajno zabavo". Doslej je dočakala 126 ponovitev.

Povezava: teatarexit.hr


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-zagrebskem-gledaliscu-exit-premiera-vojnoviceve-komedije-tak-si