Predstavitev knjige Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma

Avtor: MGL

V zbirki Knjižnica MGL je izšla nova knjiga Darka Suvina z naslovom Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma. Predstavitev knjige bo potekala v ponedeljek, 3. oktobra 2016, ob 19. uri v foajeju Mestnega gledališča ljubljanskega.


Foto: Arhiv MGL

O najnovejši knjigi zbirke Knjižnica MGL bodo spregovorili avtor Darko Suvin, prevajalka Seta Knop, avtor spremne besede Aldo Milohnić ter gosta Svetlana Slapšak in Miklavž Komelj. Pogovor bo povezovala urednica Knjižnice MGL Petra Pogorevc.

Knjiga Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma je prvi reprezentativni izbor teatroloških študij o Bertoltu Brechtu v slovenskem jeziku uglednega in svetovno priznanega brechtologa Darka Suvina. V knjigi so zbrani nekateri njegovi najbolj znani in pogosto citirani spisi o Brechtu, in sicer od zgodnjih 60. in 70. let, ki so izšli v njegovi prelomni knjigi To Brecht and Beyond (1984), do najnovejših, ki jih je objavljal v knjigah Brecht Yearbook, New Left Review in drugje. V njih avtor razpravlja o pomembnih Brechtovih dramskih besedilih in ključnih pojmih iz njegovega teoretskega opusa, ki so imeli odločujoč vpliv na gibanja v svetovnem gledališču in dramatiki 20. stoletja.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstavitev-knjige-brechtovo-ustvarjanje-in-horizont-komunizma