Odprtje razstave Shakespearjev Vihar

Avtor: SNG Drama Ljubljana

Danes, 26. septembra, bo ob 17. uri v foyeru Male drame SNG Drame Ljubljana potekalo odprtje razstave Shakespearjev Vihar, ki so jo v ljubljanski Drami pripravili skupaj s študenti drugega letnika ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje.


Ilustracija: Tibor Tekavec/Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

V  akademskem letu 2015/16 so študenti drugeega letnika ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje pripravili serijo ilustracij po motivih dramskega besedila Williama Shakespearja Vihar.

Igra Vihar je z vidika ilustracije izredno mikavna, saj ponuja bogat nabor upodobitvenih prizorov, realističnih in magičnih elementov, predvsem pa z vsebino tudi danes vabi ustvarjalce k razmisleku in ponovni predstavitvi. V letošnjem praznovanju 400. obletnice dramatikove smrti je upodobitev te igre toliko bolj smiselna.

Študenti so se analitično poglobili v besedilo, kot so ga prevedli Oton Župančič, Milan Jesih in Andrej Rozman Roza. Vsak študent je pripravil štiri ilustracije istega formata v izbrani likovni tehniki, ki je najbolj podprla zamišljeno vsebino. Raznolikost ilustracij kaže, kako interpretacijsko bogato je dramsko delo in kako poglobljeno so študenti iskali lastno likovno rešitev.

Razstava bo na ogled pred vsako predstavo (od 19.00 do 20.00) in po njej do prvega tedna v novembru.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/odprtje-razstave-shakespearjev-vihar