Ruski baletniki bodo sklenili 64. izdajo Ljubljana Festivala

Avtor: STA

Z baletno predstavo Up and down akademskega državnega baleta Borisa Eifmana iz Sankt Peterburga v Cankarjevem domu se bo drevi sklenil 64. Ljubljana festival. Ta je v treh mesecih ponudil več kot 120 prireditev, ki jih je izvedlo 2700 umetnikov iz več kot 30 držav in ki si jih je ogledalo skoraj 50.000 obiskovalcev.


Foto: Pixabay

Balet Up and down, ki je bil na ogled že v ponedeljek, prinaša neobičajno predstavo različnih glasbenih zvrsti. Predstava, polna psihološkega analiziranja, želi opomniti, da je človek, ki izgubi svoj jaz, obsojen na propad.

Ljubljana festival, ki se je začel 27. junija, je letos ponudil 125 prireditev, od tega 46 večernih in 69 koncertov v sklopu festivala na Ljubljanici ter številne druge dogodke. Organizatorji so z letošnjo izdajo zadovoljni, saj so zabeležili največ stoječih ovacij. Kot so poudarili, jim je uspelo izvesti skoraj vse projekte oz. predstave, le nekaj predstav so morali zaradi Križank, ki še nimajo strehe, seliti na druga prizorišča.

Letošnji proračun festivala je ocenjen na okoli 2,6 milijona evrov, Mestna občina Ljubljana je prispevala približno polovico. Od sponzorjev in donatorjev so prejeli okoli 900.000 evrov, od prodanih vstopnic - skupaj s koproducenti - pa 620.000 evrov.

V sklopu Ljubljana festivala bo oktobra zaživel še projekt Mladi virtuozi s 13 koncerti, marca prihodnje leto pa bodo potekali 32. Slovenski glasbeni dnevi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ruski-baletniki-bodo-sklenili-64-izdajo-ljubljana-festivala