V PTL premiera predstave HWEOL... V vrtincu časa

Avtor: STA

V Plesnem teatru Ljubljana (PTL) bo nocoj premiera plesne predstave HWEOL... V vrtincu časa, avtorskega projekta mladih koreografov in izvajalcev Jerce Rožnik Novak in Leona Mariča. Kaj pomeni ostati individualen v kroženju in večnem vračanju, kdo nam narekuje mejo? Fizični prostor, lastno telo ali gledajoči drugi, so ob predstavi zapisali v PTL.


Foto: Sunčan Stone

Predstava sodi v program Prvenec, s katerim v PTL odpirajo pot nadebudnim ustvarjalcem. "Sedem gledalcev v prostoru, sedem struktur na odru. Sedem je iskalec, mislec, v nenehnem poskušanju razumevanja zastrtih resnic, medtem ko je realnost skrita za iluzijami. Sedem je vibracija in energija kolektivnega zavedanja, intuicija, fizična sposobnost, manifestacija prostora in časa. Čas je sploščen krog. Teater je mlečna cesta, po kateri nenehno krožimo tisti, ki si želimo drugam," so misli, ki spremljajo predstavo.

Jerca Rožnik Novak (1992) je leta 2011 zaključila Umetniško gimnazijo v Ljubljani, smer sodobni ples, leta 2016 pa diplomirala na akademiji sodobnega plesa Anton Bruckner Privatuniversität v avstrijskem Linzu. S PTL je že sodelovala pri projektu The Daddy Project, ki je leta 2013 prejel nagrado Ksenije Hribar za perspektivne plesalke.

Leon Marič (1991) je leta 2014 prav tako diplomiral na omenjeni akademiji sodobnega plesa v Linzu, kjer zaključuje tudi magistrski program. Sodeloval je na več mednarodnih plesnih festivalih in sodeloval s priznanimi koreografi, med drugimi z Matjažem Faričem in Magdaleno Reiter. Trenutno je del ekipe, ki dela na predstavi Folk-s, Will You Still Love Me Tomorrow? v koreografiji Alessandra Sciarronija.

Avtorsko glasbo za predstavo HWEOL... V vrtincu časa podpisuje Kai Strobel, ki zaključuje študij klasičnih tolkal v Linzu in je dobitnik več mednarodnih nagrad. Dramaturginja predstave je Andreja Kopač, kostume je zasnovala Sara Smrajc Žnidarčič, za oblikovanje svetlobe pa bo poskrbel Janko Oven.

Ponovitve bodo na sporedu 9. in 10. septembra.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-ptl-premiera-predstave-hweol-v-vrtincu-casa