Shakespeare's Globe prvič z neposrednim prenosom predstave na spletu

Avtor: STA

Shakespeare's Globe iz Londona bo v nedeljo, 11. septembra, prvič v zgodovini svojo produkcijo prenašal tudi v živo na spletu. Prva predstava, ki bo na ogled na posebni spletni strani, posvečeni Williamu Shakespearu, ter portalu BBC iPlayer, bo bollywoodsko navdahnjena Shakespearova igra Sen kresne noči.


Foto: Pixabay

Predstava, ki je premiero doživela aprila, je prva režija Emme Rice v času njenega umetniškega vodenja tega znamenitega gledališča. Kot je dejala, jo veseli, da se bodo na spletu predstavili s tako energično predstavo. Po pisanju britanskega BBC je bila med občinstvom dobro sprejeta.

Predstavo bodo prenašali na spletni strani Shakespeare Lives, ki je nekakšen digitalni festival, ki poteka ob 400. obletnici dramatikove smrti pod okriljem BBC in instituta British Council.

Vodja projekta Cortina Butler je povedala, da so počaščeni, da lahko mednarodnemu občinstvu ponudijo moderno produkcijo Shakespearovega teatra.

Današnje gledališče Shakespeare's Globe je replika okroglega teatra na prostem, ki ga je Shakespeare zasnoval leta 1599.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/shakespeare-s-globe-prvic-z-neposrednim-prenosom-predstave-na-spletu