V Novem mestu dvodnevni festival poulične umetnosti Rudi Potepuški

Avtor: STA

Na novomeškem Glavnem trgu se drevi ob 21. uri začenja tradicionalni dvodnevni festival poulične umetnosti Rudi Potepuški. Festival, ki ga v okviru Novomeških poletnih večerov, ob podpori domače občine in s sodelovanjem festivala Ana Desetnica prireja novomeška Knjigarna Goga, prinaša ulične predstave, delavnice in glasbene točke.


Pozabljeni zobniki časa / Foto: Serious Clowns

Vodja knjigarne Vesna Kelbl je na ponedeljkovi novinarski konferenci opozorila na mednarodno pestrost nastopajočih in povedala, da bodo festival drevi začeli s plesom na ulicah, ki ga bo skupaj z mimoidočimi izvedel japonsko-slovenski dvojec Ryuzo Fukuhara in Radislav I. Elpsović. Sledili bosta ognjena predstava Hoduljara dueta Kreaktiv in poulična komedija Priden možic z Gorazdom Žilavcem, Miho Brajnikom in Goranom Završnikom.

V okviru drevišnjega večera in začetka Novomeških poletnih večerov, ki so ga združili z nočjo nakupov zavoda Grem v mesto, v novomeškem središču pripravljajo še glasbeno predstavo Tria Šardone in ulično predstavo Pajkolovka.

V soboto dopoldne in popoldne bodo nadaljevali s cirkuškimi delavnicami Cirkokrog, od zgodnjega večera do prvih nočnih ur pa so organizatorji napovedali še ulične predstave Palačinke Marcel francoskega izvajalca Sebastiena Frabouleta, Ženske oziroma Femmes španskega Hortzmuga Teatroa, Izgubljena kolesa časa nemško-rusko-izraelskega dvojca Serious Clowns, nastop žonglerja s kristalno kroglo Andreja Tomšeta in Koncert za kozarce in robce slovenske zasedbe Los hermanos mui simpatikus, s katerim bodo festival tudi končali.

Novomeški poletni večeri, ki bodo v tamkajšnjem mestnem jedru potekali do konca avgusta, prinašajo vrsto literarnih, glasbenih, zabavnih in drugih prireditev ter pogovorov.

Zaradi prireditev bo danes med 15. uro in polnočjo veljala popolna zapora parkirišč in cestišča na novomeškem Glavnem trgu, od Kandijskega mosta do Knjižnice Mirana jarca. V soboto bo popolna zapora parkiranja in avtomobilske vožnje veljala le za gornji del Glavnega trga.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-novem-mestu-dvodnevni-festival-poulicne-umetnosti-rudi-potepuski