Klovnbuf najprej v prestolnici, s karavano tudi v druge kraje

Avtor: STA

Z delavnico Lea Bassija, ki velja za enega glavnih predstavnikov nove klovnade, se bo dopoldne v KUD France Prešeren začel 9. mednarodni festival sodobne klovnade in cirkusa Klovnbuf. Festival v organizaciji Zavoda Bufeto bo potekal na različnih ljubljanskih prizoriščih, s Klovnbufovo karavano pa se bodo odpravili tudi po drugih slovenskih krajih.


Po današnji Bassijevi delavnici z naslovom V iskanju identitete, ki je v prvi vrsti namenjena vsem, ki se ukvarjajo z javnim interpretiranjem humorja, si bo v sredo zvečer v Stari mestni elektrarni mogoče ogledati njegovo predstavo Bob - The best of Bassi.

V festivalskem sklopu z naslovom Smeh na meji... se predstavlja bo v četrtek v Španskih borcih predstava Manana es manana novega cirkusa Crida Company iz Francije, v petek pa v KUD France Prešeren komedija zmešnjav Jake Andreja Vojevca Hamlet pa pol, ki je nastala v koprodukciji Društva Celinka, Cankarjevega doma ter zavodov Bufeto in SeVeDa. Predstavi bo sledila še predstavitev dela v nastajanju Andreja Tomšeta Transnacionalna umetnica Heidi Blumenstahl.

V tem sklopu si bo v torek, 21. junija, dopoldne na Prešernovem trgu mogoče ogledati absurdno ulično predstavo čeških umetnikov Trick Brothers Prašičji cirkus, na Novem trgu pa popoldne še humoresko v gibanju Plavarna iste češke zasedbe.

Klovnbuf, ki bo potekal vse do 30. junija, bo poleg današnje Bassijeve delavnice ponudil še delavnico francosko-katalonske skupine iz Toulousa Crida Company, ki bo v sredo.

V soboto, 18. junija, se bo Klovnbuf s celodnevnim dogajanjem na območju Športne zveze Ljubljane - Bežigrad pridružil obeleževanju svetovnega dneva žongliranja, med 22. in 24. junijem, pa v sodelovanju z Društvom za trajnostni razvoj Terra Vera pripravljajo program po ljubljanskih četrtnih skupnostih, ki se navezuje na aktualno dogajanje in preizprašuje lokalne zgodbe.

Med 25. in 30. junijem bodo umetniki na Klovnbufovi karavani. Obiskali bodo Mursko Soboto, Črnomelj, Piran, Koper, Izolo in Portorož, so sporočili iz Zavoda Bufeto.

Festivalsko dogajanje se je začelo že v ponedeljek, ko je v okviru Junij v Ljubljani potekal Zeleni cirkuški ponedeljek, v okviru katerega so, ker ima Ljubljana naslov zelene prestolnice, uprizorili predstave z okoljskimi temami.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/klovnbuf-najprej-v-prestolnici-s-karavano-tudi-v-druge-kraje