Razstava ob 60-letnici Slovenskega mladinskega gledališča

Avtor: SMG

Razstava z naslovom Ali je prihodnost že prišla? praznuje 60 let Slovenskega mladinskega gledališča in bo na razstavnem prostoru na Krakovskem nasipu v Ljubljani na ogled med 17. junijem in 18. julijem 2016.


Danilo Kiš – Ljubiša Ristić: MISSA IN A MINOR (1980) / Foto: Arhiv Slovenskega mladinskega gledališča

Razstava je nastala ob pomembnem jubileju Slovenskega mladinskega gledališča. Omogoča sproščeno vizualno popotovanje skozi zgodovino Mladinskega z izbranimi fotografijami in kratkimi mislimi o tem gledališču – citati razmišljanj njegove ustanoviteljice Balbine Battelino Baranovič ter dosedanjih direktorjev in umetniških direktorjev, ob njih pa nekaj izbranih strokovnjakov, ki so spregovorili o posebni energiji, ustvarjalnih silnicah in razumevanju tega gledališča od leta 1956 do danes. Vizualni oziroma fotografski material se poveže s prostori in časi, v katerih je nastal, in govori o tem, da je slogan Ali je prihodnost že prišla?, s katerim je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja takratni umetniški direktor Dušan Jovanović pospremil turnejo tega gledališkega organizma v Franciji, danes še kako živ, saj ostajamo usmerjeni v prihodnost in ponosni na svojo sedanjost.
 
Otvoritev razstave bo v petek, 17. junija, ob 19. uri na razstavnem prostoru Krakovski nasip, Ljubljana. Razstavo so zasnovali Tomaž Toporišič, Tina Malič in Tibor Mihelič Syed.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razstava-ob-60-letnici-slovenskega-mladinskega-gledalisca