Junij v Ljubljani brezplačno vabi v svet plesa, gledališča in glasbe

Avtor: STA

Na Kongresnem trgu bodo nocoj odprli festival Junij v Ljubljani. Do 21. junija bo ponudil več kot 30 kulturnih doživetij, ki jih mesto svojim prebivalcem ponuja brezplačno. Dopoldnevi bodo namenjeni otrokom, popoldnevi lahkotnejšim glasbenim in plesnim prireditvam, večeri pa vrhunskim umetniškim dogodkom.


Meso srca / Foto: Darja Štravs Tisu, SNG Opera in balet Ljubljana

Osmi festival po vrsti bo ob 21.15 odprl župan Zoran Janković, sledila bo baletna predstava Meso srca v koreografiji Rosane Hribar in Gregorja Luštka in izvedbi SNG Opera in balet Ljubljana.

Baletno bo obarvana tudi sobota, ko bodo plesno umetnost predstavili širši javnosti. Nedelja bo namenjena otrokom in mladini, v ponedeljek pa se bo Kongresni trg spremenil v cirkuško prizorišče.

V nadaljevanju se bodo na Kongresnem trgu zvrstile lutkovne in gledališke predstave ter koncerta Big banda RTV Slovenija z gosti in Big Banda Orkestra Slovenske vojske z Vladom Kreslinom. Druga festivalska sobota bo posvečena sodobnemu plesu, 19. junija pa bo Špas teater s fundacijo Danila Türka organiziral dobrodelno prireditev za pomoč otrokom iz socialno šibkejših okolij.

V sklopu letošnjega Junija v Ljubljani so pripravili tudi dve novosti: večerne literarne utrinke, na katerih bo literarna dela interpretiral Andrej Rozman Roza, ter novo spletno stran, kjer se bodo lahko obiskovalci z objavo fotografij potegovali za vstopnice za prireditve Festivala Ljubljana.

Festival se bo zaključil na praznik glasbe, 21. junija, ko bo ta umetnost slišana na ulicah in trgih, pa tudi na sredstvih javnega prevoza.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/junij-v-ljubljani-brezplacno-vabi-v-svet-plesa-gledalisca-in-glasbe