Jeseniško gledališče sredstva za obnovo fasade zbira z dobrodelnim koncertom

Avtor: STA

Gledališče Toneta Čufarja Jesenice bo drevi z dobrodelnim koncertom, poimenovanim Fasadni toni, zbiralo denar za zamenjavo oken in dokončanje obnove fasade. Gledališču so na pomoč priskočili številna znana glasbena imena, direktorica gledališča Branka Smole pa upa tudi na dober odziv gledalcev.


Foto: Freeimages

Kot je pojasnila Smole, fasada gledališča kar kriči po obnovi, saj je bila polovica fasade že obnovljena, druga pa kvari podobo stavbe, v kateri domujejo gledališčniki in godbeniki. Poleg tega propadajoča fasada z razpadajočimi okni povzroča tudi nevšečnosti, saj nekaterih oken ni več mogoče odpirati.

"Stavbi bi radi vrnili tako funkcionalnost kot estetiko," je izpostavila Smole in pojasnila, da bi za celotno prenovo fasade in zamenjavo oken potrebovalo okoli 40.000 evrov, pri čemer upajo tudi na nekatere donacije. Naprej pa se bodo z zbranimi sredstvi lotili zamenjave najbolj dotrajanih oken.

"Dobrodelni koncert je trenutno naše edino upanje, da gledališče dobi novo preobleko," je dejala Smole, ki verjame, da mesto zna stopiti skupaj. Navdušena je nad velikim odzivom nastopajočih, med katerimi je veliko znanih imen slovenske glasbene scene, kot so Janez Lotrič, Aleksander Mežek in Tanja Žagar, nastopili pa bodo tudi domači gledališčniki in godbeniki.

Prireditev bo drevi ob 20. uri v Športni dvorani Podmežakla, vstopnice za odrasle stanejo deset evrov, za šolajočo mladino pet evrov, za predšolske otroke pa je ogled koncerta brezplačen.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/jesenisko-gledalisce-sredstva-za-obnovo-fasade-zbira-z-dobrodelnim-koncertom