Nova sezona v celjskem gledališču bo ponudila preplet različnih žanrov

Avtor: STA

V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje v sezoni 2016/17 napovedujejo šest premier. Kot je na današnji novinarski konferenci povedala upravnica gledališča Tina Kosi, bo nova sezona ponudila preplet različnih žanrov, od komedije do tragedije, ter od sodobnih do klasičnih besedil. Prvo bodo na Malem odru premierno uprizorili komedijo Meglica.


SLG Celje / Foto: Lili Pušnik, STA

Sodobna ameriška komedije Meglica Stephena Sachsa, ki jo bo režiral Jernej Kobal in ki bo premiero doživela septembra, govori o trku dveh svetov in o dojemanju umetnosti. Po besedah Kosi gre za izjemno zabavno igro.

Oktobra bo sledila premiera komedije Žalujoči ostali Branislava Nušića v režiji Igorja Vuka Torbice, ki jo celjsko gledališče pripravlja v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj.

Novembra bo na sporedu premiera avtorskega projekta Branka Završana Dej, ne govor. Gre za žanrsko premetanko, ki si jo bodo abonenti lahko ogledali kot dodatno predstavo. Konec novembra pa bo na Malem odru premiero doživela igra v treh dejanjih Nora ali hiška za lutke Henrika Ibsena v režiji Nikole Zavišića.

Februarja 2017 bo sledila premiera tragedije Romeo in Julija Williama Shakespeara v režiji Matjaža Zupančiča in maja še prva slovenska uprizoritev drame Nebeški odred Đorđa Lebovića in Aleksandra Obrenovića v režiji Juša A. Zidarja.

Za najmlajše pa celjsko gledališče pripravlja prvo slovensko uprizoritev zgodbe Jakec in breskev velikanka Roalda Dahla v prevodu Milana Dekleve in v režiji Matjaža Latina.

Najmlajšim bo v prihodnji sezoni namenjen dopoldanski in popoldanski Abonmajček. Ogledali si bodo lahko pet predstav: glasbeno-scenski projekt Enci Benci Katalenci v režiji Ivane Djilas in izvedbi zasedbe Katalena, lutkovno predstavo Zverjašček v režiji Jake Ivanca in izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana, lutkovno predstavo O vili, ki vidi v temi v režiji Rite Bartal Kiss in izvedbi Lutkovnega gledališča Maribor, poetično in klovnovsko predstavo Luna na cesti v režiji Ivana Peternelja in izvedbi Zavoda Bufeto in Slovenskega mladinskega gledališča ter predstavo Pekarna Mišmaš Svetlane Makarovič v režiji Jureta Novaka in izvedbi celjskega gledališča.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nova-sezona-v-celjskem-gledaliscu-bo-ponudila-preplet-razlicnih-zanrov