Italijansko gledališče s komedijo Ženitev v SNG Nova Gorica

Avtor: SNG Nova Gorica

SNG Nova Gorica bo v petek, 6. maja 2016, ob 20. uri na malem odru gostilo Gogoljevo komedijo Ženitev v izvedbi italijanskega Gledališča Koreja iz Lecceja.


Foto: Arhiv Gledališče Koreja

Predstava Ženitev (Il matrimonio) je predelava komedije N. V. Gogolja v moderni preobleki, ki je nastala pod režisersko taktirko Salvatoreja Tramacera. Komedijo v dveh dejanjih, ki jo je Gogolj napisal pred dvema stoletjema, so v italijanskem Gledališču Koreja priredili v sodobni maniri. Zabavni, skoraj smešni liki se znajdejo v novodobnem televizijskem šovu, v katerem moški in ženska iščeta intimnost prek medijskega posrednika. V oddaji, kjer je sicer vse lažno, vendar popolno, senzacionalno srečata drug drugega. Čeprav je v duhu italijanskega zabavnega televizijskega programa glasbeno obarvano dogajanje živahno, se nekje globoko odstira skrita osamljenost. Klasična komedija postane parodija, ki spretno upodablja odnose v sodobni družbi.

V predstavi igrajo Ivan Banderblog, Francesco Cortese, Giovanni De Monte, Carlo Durante, Erika Grillo, Anna Chiara Ingrosso, Emanuela Pisicchio, Fabio Zullino. Predstava bo imela slovenske nadnapise.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/italijansko-gledalisce-s-komedijo-zenitev-v-sng-nova-gorica