LGMB vabi v Studio Ata

Avtor: Lutkovno gledališče Maribor

Lutkovno gledališče Maribor je pred kratkim uspešno zaključilo teden Studijskih programov z dvema uspešnima produkcijama Startboksa, drugega v povezavi s Studiem MaMa. Zdaj so na vrsti očetje, sinovi, strici in drugi zanesenjaki, prvič namreč vabijo v Studio AtA.


Foto: Arhiv Lutkovno gledališče Maribor

Studio AtA pod mentorskim vodstvom režiserja Mihe Goloba bo vključil očete, dedke, sinove in strice. Udeleženci bodo skozi celovit ustvarjalni proces oblikovali lutkovno uprizoritev za svoje najdražje. Gre za izkušenjsko učenje o lutkovnem gledališču skozi realni proces, ki najbolj slikovito predstavi vse dimenzije tovrstnega snovanja. Udeleženci bodo raziskovali materiale, začeli bodo s papirjem. Je list papirja lahko gledališče? Nadaljevali bodo s škatlo za orodje in predmeti iz garaže. Oblikovali bodo opremo lutkovne predstave, ki jo bodo postavili na oder in na koncu tudi izvedli.

Prijave sprejemajo do 15. maja, Studio AtA pa bo potekal od 16. maja do 17. junija 2016 v prostorih Lutkovnega gledališča Maribor. Prijave sprejemajo na e-naslov: info@lg-mb.si do 15. 5. 2016.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/lgmb-vabi-v-studio-ata