V Ljubljani tokrat socialno obarvana Prešerna Ana

Avtor: STA

Z ulično predstavo Ljubljanske zgodbe se bo ob 14. uri v stari Ljubljani začel festival pokrival, socialnega podjetništva in juh Prešerna Ana. Festival z novim, socialnim konceptom, bo poskrbel za sejemski vrvež, predstavitev izdelkov in uličnega gledališča. Posebnost bo govorniška paleta, na kateri bo mogoče predstaviti podjetniške ideje.


Ljubljanske zgodbe / Foto: Luka Dakskobler

Festival izhaja iz družbene odgovornosti, investicije v znanje in vlaganja v ljudi in ga nadgrajuje z dogajanjem na ulici, so sporočili organizatorji festivala.

Na festivalu bodo zainteresiranim predstavniki Etri skupnosti svetovali o možnih oblikah ustanavljanja podjetij, črpanju sredstev za mikro in mala podjetja, o socialnem podjetništvu in podobnem.

Enodnevni festival Prešerna Ana bo s socialnima konceptoma Nakup z namenom in Poštena cena potoval po vsej Sloveniji in prispeval k razvoju podjetniške kulture z družbeno odgovornostjo in usmerjeno v krožno gospodarstvo.

Organizatorji festivala so pristop razvijali v večletnem sodelovanju v času festivala Ana Desetnice, kjer so projekt Nakup z namenom v živo predstavili obiskovalcem. Pravična cena pa je na trg prišla s predstavo Ljubljanske zgodbe. Po teh preizkusnih predstavitvah so se organizatorji opogumili storiti korak naprej in nastal je festival, katerega poslanstvo je uresničevanje omenjenih konceptov.

Za izvedbo dogodka bodo poskrbeli Gledališče Ane Monro, ki je glavni koordinator festivala ter zadolžen za kulturni program, Etri skupnost, ki bo poskrbela za aktivacijo socialnih podjetij in izobraževalni del festivala, ter Kud Luft, ki bo odgovoren za aktivacijo in izbor izdelovalcev unikatnih izdelkov in sejemski del.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-ljubljani-tokrat-socialno-obarvana-preserna-ana